3FM nieuws

Patrick Kluiverts lifechanging moment

  1. Nieuwschevron right
  2. Patrick Kluiverts lifechanging moment

Op de dag af twintig jaar na het moment dat zijn leven veranderde, blikte Patrick Kluivert op 3FM terug op zijn puntertje.

Nerveus en met ontzag voor de sportieve prestaties van hun telefonische gast spraken Barend en Wijnand zondagavond met Patrick Kluivert over de goal die zijn leven veranderde:

Kluivert doet Barend bibberen

Die zenuwen zaten er aleen paar dagen in. Woensdagavond, half elf 's avonds en Barend laat een gesproken Whatsapp bericht achter. Zwak uitgedrukt wel. Hij schreeuwde alsof hij net de winnende goal in de Champions League gescoord had, zo blij. Hij had net Patrick Kluivert gesproken en weten te regelen voor in z'n programma van aanstaande zondag.

Drie keer Ajax - AC Milan

Het is die zondag 22 mei 2015 namelijk exact 20 jaar geleden dat de elf Amsterdamse gladiatoren de Weense arena van het Ernst Happel Stadion betraden. Zij trokken voor de derde keer ten strijde tegen AC Milan in de hoogste Europese competitie. Bij de twee confrontaties in de groepsfase werd Milan beide keren met 2-0 verlies na het laatste fluitsignaal de kleedkamer ingestuurd.

Het Ajax van Van Gaal

'94-'95 was een seizoen waarin het Ajax waar Louis van Gaal jaren aan had gebouwd haast onverslaanbaar was. Op die lenteavond in 1995 had de ploeg de kans om de Champions League (die toen pas twee keer eerder was uitgereikt) naar Amsterdam te nemen. We weten allemaal dat dit lukte.

Invalbeurt Kluivert

In de tweede helft viel Kluivert in voor Litmanen. Hij zorgde voor dat puntertje, met links, vijf minuten voor tijd, krap aan in de rechteronderhoek gefrommeld:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wil je de hele wedstrijd terugkijken, dan kan je bij de NOS de eerste, tweede én derde helft terugkijken

Barend van Deelen was met zijn 6 jaar eigenlijk nét te jong om die finale mee te krijgen. Toch kan hij de goal dromen. Van zijn neef kreeg hij de videoband van de finale en die heeft hij met zijn rood-witte hart afgespeeld tot de spoeltjes niet meer draaien wilden.


Überfan Barend spreekt met Kluivert

En zo komen we aan bij zondag 24 mei 2015, waar hij als überfan het voor elkaar heeft gekregen om met de man te praten die Ajax 20 jaar geleden met zijn linkerteen de Champions League bezorgde. Die kan van zijn bucketlist af.

Ster advertentie
Ster advertentie