3FM nieuws

Winnaar Serious Talent Zwarte Cross Contest

  1. Nieuwschevron right
  2. Winnaar Serious Talent Zwarte Cross Contest

Optreden op de Zwarte Cross en live bij Giel in de nacht. Ape not Mice heeft gewonnen! Hoezee.

Zwarte Cross is festival, Achterhoek Style: muziek, motorcross, theater en spektakel. Dat moet je een keer hebben meegemaakt voor je opvoeding!

Serious Talent contest

Als vanouds is er een Serious Talent Zwarte Cross contest, waar een band de kans krijgt om op de Zwarte Cross te spelen. 300 Hunkerende bands hebben zich aangemeld voor de contest, maar zoals wel het hoort bij een wedstrijd: er kan er maar 1 de winnaar zijn. En dat is Ape not Mice. Ape not Mice is door Hendrik Jan Lovink de muziekcoördinator van de Zwarte Cross gekozen uit deze bak aan muziek.

Waarom Ape Not Mice?

“Wat een verademing tussen al die inzendingen met veelal glad geproduceerde liedjes, disco hi-hats en Owl City achtige stemgeluid, waardoor ik kippenvel krijg op de meest vreemde en ongemakkelijke plekken. Het is misschien een ietwat verrassende keuze maar deze band heeft wel eigenheid en openheid die ik zó mis bij het gros van de inzendingen die allemaal te veel hun best doen om ergens op te lijken en daardoor hun geloofwaardigheid verliezen, voor mijn gevoel. Ape Not Mice is zo puur als onversneden coke en zo transparant als de geest van Buddah en gelukkig zijn er ook nog producers die dit weten te waarderen en met hun ‘nu tengels’ van de effectenapparatuur afblijven en een band laten klinken zoals ze zijn! Het is super relaxed, zomers, zwoel, en past helemaal bij de gemoedelijke festivalsfeer van de Zwarte Cross. Doe eens gek en laat u ook eens verrassen door deze band, zou ik zeggen”. verklaart Hendrik Jan Lovink.

Het winpakketje voor Ape not Mice is niet mis.

Win pakketje

Donderdag 14 juli:
20.15 – 21.15 uur Rock `n Roll Circus (Camping), Zwarte Cross
Zaterdag 16 juli:
01.00- 04.00 uur Optreden / interview FreakNacht Giel, 3FM
Zaterdag 16 juli:
13.00 – 14.00 uur Fijnproeverspodium, Zwarte Cross
Zondag 17 juli:
12.00 – 13.00 uur Megatent, Zwarte Cross

Nog meer reden om naar de Zwarte Cross te gaan.

Ster advertentie
Ster advertentie