3FM nieuws

Jason Orange stapt uit Take That

  1. Nieuwschevron right
  2. Jason Orange stapt uit Take That

De Britse boyband Take That moet het voortaan zonder bandlid Jason Orange doen. Hij maakte bekend uit de groep te stappen.

Take That, misschien wel dé boyband van de jaren negentig, moet het voortaan zonder Jason Orange (links op de foto) doen. De band maakte woensdag 24 september via hun website bekend dat de zanger uit de groep stapt.

Twijfels

Jason vertelt dat hij aan het eind van de laatste Take That tour, die volgde op het album Progress uit 2010, twijfels kreeg over het doorgaan met de band. Aan het begin van 2014 zijn de drie overige bandleden begonnen met het schrijven aan een nieuw album. Jason zag het niet zitten hieraan mee te werken. Hierover zegt hij: "Ik weet hoeveel Mark, Gary en Howard genieten van het schrijven en het maken van muziek. Ze weten dat ze mijn volledige steun hebben om door te gaan."

Trieste dag voor de band

De drie overgebleven mannen, Gary Barlow, Mark Owen en Howard Donald, lieten weten dat het een trieste dag voor ze is. Ze zien het vertrek van Jason als een professioneel en persoonlijk verlies. Take That wil later dit jaar een nieuw album uitbrengen.

De boyband van de jaren 90

Het vijftal van Take That scoort in de jaren 90 de ene hit na de andere. Na vier albums te hebben uitgebracht, besluiten de mannen in 1996 te stoppen en solo verder te gaan. Robbie Williams en Gary Barlow gaan het succes tegemoet, maar de solocarrières van de andere drie voormalig Take That-ers floppen.

De eerste reünie vindt plaats in 2006 met het album Beautiful World. Ook in 2008 komt de band weer bij elkaar om te touren met de plaat The Circus. Robbie ontbreekt bij beide verzoeningen, maar in 2010 is hij wel weer van de partij bij de tournee rond het album Progress.

Take That - 'Back For Good'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie