3FM nieuws

Waarom je oortjes altijd in de knoop raken

  1. Nieuwschevron right
  2. Waarom je oortjes altijd in de knoop raken

Op wonderbaarlijke wijze raken je oortjes ALTIJD in de knoop. Hoe netjes je ze ook in je tas stopt, hoe kort je ze ook alleen laat, het maakt niks uit. Ze raken in de knoop. En diezelfde oortjes uit de knoop halen is, hoeveel skills je ook hebt, altijd irritant. De universiteit van Chicago onderzocht waarom die dingen altijd in de knoop raken.

Niet jouw schuld

Het heeft te maken met de lengte én de hoeveelheid spanning van de snoertjes die aan je oortjes zitten. De universiteit van Chicago deed onderzoek naar dit irritante probleem en zij kwamen erachter dat het echt niet jouw schuld is. Wanneer je draden naast elkaar neerlegt en ze een klein beetje beweegt, dan gaan deze draden elkaar kruisen. Voor je 't weet zit er dus al een knoop in. Het ontstaat al bij de kleinste bewegingen, dus het is niet heel gek dat je oortjes steeds kuren vertonen!

Size does matter

Hoe langer het snoer is, hoe eerder jij een knoop hebt. Wanneer je een korte en stijve draad hebt, is de kans dat ze in de knoop raken het kleinst. Mocht je toch een oplossing willen voor de flexibele en lange draden van je oortjes, doe ze dan in een zo klein mogelijk doosje of tasje. De kans dat ze in de knoop raken is dan het kleinst. Sterkte!

Ster advertentie
Ster advertentie