3FM nieuws

PSY neemt afscheid van 'Gangnam Style'

  1. Nieuwschevron right
  2. PSY neemt afscheid van 'Gangnam Style'

De rest van de wereld is, in tegenstelling tot PSY, nog lang niet klaar met de enorme hit; 'Gangnam Style' was het meest gedraaide liedje op oudejaarsavond.

PSY neemt langzaam afscheid van 'Gangnam Style'. In Amerika zal hij hem niet meer live ten gehore brengen, vertelde hij aan MTV.

Het einde van 'Gangnam Style'

Afgelopen maandag (31 december 2012) was de laatste keer voor PSY. "Het is al speciaal om op oudejaarsdag op Times Square te staan, het is het grootste podium van het universum, en het is mijn verjaardag, dus ik vind het een mooi einde voor 'Gangnam Style'. Hoe kun je mooier afscheid nemen? Het is mijn grootste en meest betekenisvolle verjaardag."

PSY geen eendagsvlieg?

De Zuid-Koreaanse artiest neemt heel bewust afstand van zijn monsterhit. Hij wil namelijk bewijzen dat hij meer is dan een eendagsvlieg."Ik werk hard aan een nieuwe single. Zeker in de Verenigde Staten heb ik een nieuw nummer nodig vanwege de populariteit van Gangnam Style."

Het jaar uit met 'Gangnam Style'

PSY mag dan langzaam afscheid nemen zijn van 'Gangnam Style', maar dat betekent niet dat de rest van de wereld er al genoeg van heeft. De clip is nog steeds een hit op YouTube. Eind november had de clip een record aantal likes op de videosite. En Spotify maakte bekend dat in de UK 'Gangnam Style' het meest gestreamde nummer op oudejaarsavond was. Het was twee keer zo veel beluisterd als de nummer twee; Rihanna's 'Diamonds'.

Ster advertentie
Ster advertentie