3FM nieuws

Zanger Andrew Gold overleden.

  1. Nieuwschevron right
  2. Zanger Andrew Gold overleden.

Op 59-jarige leeftijd is Andrew Gold overleden. Niet de meest bekende naam uit de industrie, maar zeker een grote speler.

Andrew Gold is in de avond van vrijdag 3 juni overleden. Zijn nabestaanden hebben op zondagochtend bekend gemaakt dat de zanger, songwriter en producer is komen te overlijden aan de gevolgen van een hartstilstand.

Grote stapel hits

De naam Andrew Gold doet niet bij iedereen direct een belletje rinkelen. Vooral de jonge luisteraar van 3FM zal niet meteen een selectie uit zijn imposante oeuvre op kunnen noemen. Toch laat hij ons achter met een grote stapel muziek van zijn hand, die vooral in de jaren '70 en '80 uitgroeiden tot internationale hits.

Zijn grootste solo wapenfeit is de meezinger 'Lonely Boy', dat in 1977 wereldwijd in de top 10 heeft gestaan. Daarna volgden nog hitsingles als 'Never Let Her Slip Away' en 'Thank You For Being A Friend.'

Samenwerken met Lennon en McCartney

Binnen de artiestenwereld genoot de Amerikaan veel respect onder collega's. Getuige de vele hits waarop hij werd uitgenodigd om mee te zingen, spelen of schrijven. Hij is te horen op tracks van onder andere: John Lennon, Paul McCartney, Cher, Art Garfunkel, Celine Dion en 10CC.

Wax

Samen met Graham Gouldman (10CC) startte hij in 1983 de band Wax, waarmee in 1986 de hits Right Between the Eyes en Bridge to Your Heart. gescoord werden. Helaas hield het daarna al snel op met Wax en hield de band in 1989 op met bestaan.

Mad About You

Daarna is hij zich gaan richten op het produceren van andere artiesten en filmmuziek. Zo komt de titeltrack van de jaren '90 comedy-serie Mad About You van zijn hand.

Andrew Maurice Gold is 59 jaar geworden.

Ster advertentie
Ster advertentie