3FM nieuws

The Wombats zijn met hun Europese tour in Nederland

foto: 3FM/BNNVARAfoto: 3FM/BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. The Wombats zijn met hun Europese tour in Nederland

Gisteren stonden ze nog te spelen in België, nu is de enorme nightliner tourbus op het Mediapark neergestreken. Vanavond staan ze in Paradiso, maar deze ochtend kwamen ze langs in de 3FM Live Box: The Wombats! 3FM-dj Mark van der Molen is benieuwd hoe ze het weer vinden om op tour te zijn en spreekt ze in de studio.

3 uur slaap

Wanneer de mannen van The Wombats de studio in lopen, valt het Mark wel direct op dat ze er vermoeid uitzien. Dat is ook niet zo gek, want ze hebben zo'n 3 uur geslapen aangezien ze gisteravond nog op de bühne. De band zelf vindt 3 uur slaap meer dan genoeg. "Fresh as a daisy," zegt drummer Dan.

Indrukwekkende tourbus

Mark geeft aan dat hij erg onder de indruk is van de tourbus. Al is het volgens The Wombats vanaf de buitenkant wel glamoureuzer dan binnen. Ze kunnen er niet in rechtop staan en het bed is net als een doodskist. Uiteraard zijn ze wel alsnog erg blij om weer op tour te zijn in Europa. "We zijn uiteraard een band gestart om shows te spelen en veel mensen te zien zingen, lachen en dansen. Nu we dat weer kunnen zien, vult onze zielen."

Tijdens de coronapandemie hebben ze wel het album kunnen afmaken en zanger Murph en bassist Tord waren ook druk bezig met het opvoeden van hun kinderen. "Het heeft me erg beziggehouden, het was net als op tour zijn maar dan thuis." Dan wordt in september vader, dus die moet dit allemaal nog meemaken. Voor de andere mannen voelt op tour gaan soms zelfs als vakantie.

The Wombats vinden het leuk om in Nederland te spelen, Murph noemt het dan ook een "thuis ver van huis." Ze zijn vooral fan van Utrecht en Amsterdam, dat vinden ze onwijs mooie steden. Volgens Mark hebben deze steden alleen hetzelfde effect als de tourbus. Als je er een tijdje bent, dan begint het allemaal tegen te vallen.

Ster advertentie
Ster advertentie