3FM nieuws

5 mei bevrijdingsfestivals!

  1. Nieuwschevron right
  2. 5 mei bevrijdingsfestivals!
Het is al weer bijna bevrijdingsdag. Op 5 mei viert Nederland weer haar vrijheid. Wil jij weten wat er allemaal te doen is en waar je 3FM kunt vinden? Lees dan verder.Bevrijdingsdag heeft elk jaar een speciaal thema. Dit jaar is het thema ‘Vrijheid delen is de kunst’. Op 5 mei wordt er natuurlijk uitgebreid aandacht aan dit thema besteet, op allerlei verschillende manieren. De bekendste manier is natuurlijk de bevrijdingsfestivals die door het hele land plaatsvinden. Wij vertellen je wie en wat je waar kunt vinden.

Kunst
Geïnspireerd door vrijheid hebben studenten van verschillende kunstacademies een schilderij gemaakt. Uit de inzendingen zijn de 7 beste geselecteerd en deze worden tentoongestelt tijdens de verschillende bevrijdingsfestivals. Uit de 7 kunstwerken kun jij je favoriete kunstwerk kiezen en de artiest met de meeste stemmen wint de publieksprijs.

Discussie
Op elk festival vind je zogenaamde stemmingsmakers. Zij leggen mensen stellingen over vrijheid voor en hopen zo discussies uit te lokken. Ook worden er grote debatten georganiseerd op de festivals waaraan iedereen mee mag doen.

Muziek
Natuurlijk is er ook muziek. Er is een grote hoeveelheid artiesten uit zowel binnen- als buitenland geprogrammeerd. Zo vind je artiesten als {l}Intwine{/l}., De {l}Heideroosjes{/l} en {l}Krezip{/l}, maar ook {l}Sarah Bettens{/l} en {l}De La Soul{/l} op totaal 13 verschillende festivals. {l}Ali B{/l}, Thé Lau en {l}Beef{/l} reizen per helicopter van festival naar festival. 3FM zal de hele dag uitzenden vanuit Zwolle, waar onder andere {l}Bettie Serveert{/l}, {l}Lange Frans & Baas B{/l}, {l}Krezip{/l}, {l}Sarah Bettens{/l}, The {l}Sheer{/l}, {l}Rowwen Hèze{/l}, Bird en {l}Kim-Lian{/l} op het podium staan.

Er is dus genoeg te doen op 5 mei! Meer informaties over het hoe, wat en waar van de festivals vind je op de site van de Bevrijdingsfestivals.

Site Bevrijdingsfestivals
Ster advertentie
Ster advertentie