3FM nieuws

3FM Talent Lov3less: "Ik ging door mijn platen heen en dacht: Loveless, dat is cool"

foto: Wat Een Plaatjefoto: Wat Een Plaatje
  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM Talent Lov3less: "Ik ging door mijn platen heen en dacht: Loveless, dat is cool"

In deze aflevering van 'Wat Een Plaatje' gingen we samen met 3FM Talent Lov3less richting de platenzaak zodat ze ons haar 3 favoriete platen kon laten zien. Daar kwam een mooie selectie uit platen uit en de zangeres vertelt ons waarom deze zo speciaal voor haar zijn.

PJ Harvey

Als eerste pakt 3FM Talent Lov3less het album Stories From The City, Stories From The Sea van PJ Harvey. "Ik heb dit album gekozen omdat PJ Harvey één van mijn grote inspiratiebronnen is", vertelt Lov3less. Ze vertelt dat ze het heel mooi vindt hoe PJ Harvey New York omschrijft in haar muziek en dat ze elke keer het gevoel krijgt dat ze weer terug is in die stad. Haar favoriete track van het album is 'You Said Something'. "Ik moet zo snel mogelijk weer terug naar New York", vertelt Lov3less terwijl ze het nummer aan het beluisteren is.

"Loveless, dat is cool!"

De tweede plaat die ze erbij pakt is - hoe kan het ook anders - 'loveless' van my bloody valentine. "Simone van Vugt werkt gewoon niet en toen zat ik een avondje plaatjes te luisteren en door mijn platencollectie heen aan het gaan, en toen dacht ik loveless, dat is cool" En of dat cool is, de zangeres heeft dit haar artiestennaam gemaakt en de rest is verleden tijd. Haar favoriete track van het album is 'only shallow'. "Het zit hem niet zo zeer in de zang in het nummer maar echt in de gitaar hooks en riffs."

St. Vincent

De laatste plaat die Lov3less erbij pakt is Masseduction van St. Vincent. "Ze durft daar echt productiekeuzes te maken, bijvoorbeeld het kiezen van een gitaar droog in de mix te zetten. "Dat is wel echt een mixkeuze die ik heb overgenomen." In haar track 'Drunk At Best' is dit ook terug te horen. "Ik ben helemaal niet zo'n sterke gitarist dus je hoort dat geschuif en gedoe." Haar favoriete nummer van dit album is 'New York' vooral de punchline die elke keer terugkomt "You're the only motherfucker in this city who can stand me". "Dit is eigenlijk gewoon heel goed, ik moet het weer vaker gaan luisteren."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Quote

"Dat is wel echt een mixkeuze die ik heb overgenomen."

Lov3less

Lov3less

Stoere, elektronische rock met een sensueel randje, dat is hoe je de muziek van Lov3less zou kunnen omschrijven! De sound van Lov3less is uniek in haar genre: een even sensueel als scherpe rocksound in compacte liedjes verpakt. Waar invloeden in doorklinken van de 60’s tot nu, denk aan: Jefferson Airplane en Billie Eilish.

Ze is overigens geen nieuw gezicht in de muziek. Eerder speelde Simone van Vugt - haar naam - namelijk al bij Sue The Night en Tessa Rose Jackson, maar het werd hoogstens tijd voor een solo project.

Afgelopen zomer is Lov3less benoemd tot 3FM Talent, en de komende maand is ze op tour door heel het land.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie