3FM nieuws

Madonna onvermoeibaar podiumbeest

  1. Nieuwschevron right
  2. Madonna onvermoeibaar podiumbeest
Media die dinsdagavond in de Amsterdam ArenA verslag deden van het Madonna-concert waren het over een ding eens: als showvrouw is de Queen of Pop ongeëvenaard goed.Het stadion was zo goed als uitverkocht. Het dak ging dicht, maar de aanwezige fans kwamen natgeregend binnen. Het was een bonte mix van mensen, uit verschillende landen van verschillende leeftijden. En de vrouw voor wie iedereen kwam, maakte vanaf het begin een verpletterende indruk.

Sexy netkousen
“De opkomst van de Madonna was spectaculair. Klokken tikten af, waarna de popdiva in sexy netkousen het podium opreed in een troon versierd met tal van Swarowski juwelen die de letter M vormden in het ruggedeelte. Ze trapte de show af met Candy Store, het eerste nummer van haar nieuwe album Hard Candy”, schrijft persbureau ANP.

Madonna gaf het optreden nadien nog meer cachet door met een witte klassieke oldtimer het publiek in te rijden. Ze droeg een stijlvolle witte hoed en een uitdagend zwart (stoei)pakje. Ze sprong touwtje, kleedde zich meermalen om en scoorde enthousiasme met oude hits als 'Vogue' en 'Borderline'.

Visueel spektakel
Het was al met al, zo schrijft het Algemeen Dagblad, "een enorme krachttoer voor een vrouw van middelbare leeftijd. Af en toe hapt ze duidelijk zichtbaar naar adem. Haar zangkwaliteiten geven dan ook bepaald niet de doorslag. Maar dat is ook niet de reden dat de vrijwel volle Arena zo enthousiast is voor de Koningin van de Pop. Madonna biedt namelijk nog altijd visueel spektakel als geen ander.”

Zo was er een beeldencompilatie te zien waarin de Republikeinse presidentskandidaat John McCain werd getoond naast onder anderen Adolf Hitler en de Zimbabwaanse dictator Robert Mugabe. Barack Obama was in de video te zien naast Mahatma Ghandi en de Dalai Lama.

Happy birthday
Na het nummer 'Ray of light' kreeg het publiek de kans om iets terug te doen voor Madonna. De zangeres, die vorige maand 50 jaar werd, vroeg haar fans of ze 'Happy birthday' voor haar wilden zingen. Dagblad De Pers beschrijft hoe Madonna vervolgens met de nummers 'Hung up' en 'Give it 2 me' naar het einde toe werkte: “Ze wist haar toeschouwers nog tot een laatste dansje te bewegen, waarna de show tot een spetterend, maar abrupt einde kwam."

Ster advertentie
Ster advertentie