3FM nieuws

3voor12: Sticks en Dazzled Kid droppen gratis album

  1. Nieuwschevron right
  2. 3voor12: Sticks en Dazzled Kid droppen gratis album

Daar is ie zomaar ineens, en gratis nog wel: Dazzled Sticks, een album van Sticks (Opgezwolle, Fakkelbrigade) en Tjeerd Bomhof (Voicst, Dazzled Sticks). Twee zeer gewaardeerde muzikanten, die je niet zomaar bij elkaar zou verwachten. Wat blijkt: de twee ontmoetten elkaar door een begrafenis en bleven daarna met elkaar werken. Dinsdagavond is Dazzled Sticks in de studio bij Roosmarijn.

Rappen zonder plan

Zo kwam uit een tragische gebeurtenis toch iets moois voort. Op verzoek speelden Sticks en Dazzled Kid samen het nummer 'Spaanse Vlieg' van Fakkelbrigade op de begrafenis, en eigenlijk ontstond in het voorbereiden van dat optreden het uiteindelijke project. De twee leerden van elkaar, maar ook van de gasten die in de studio langs kwamen. Zo keek Tjeerd Bomhof zijn ogen uit bij rapper Adje.

Tjeerd: "Adje rapt mee op 'Soefies', dat vond ik nou écht goed (Sticks lacht hard, red.). Hij komt binnen en gaat voor de mic staan, is aan het denken over zijn eerste zin. Als hij die dan heeft, doet ie hem in één keer. Dan wil hij die eerste zin horen met de beat, en gaat hij zijn tweede zin bedenken. Ik als songschrijver van popliedjes dacht altijd: oké, we moeten een refrein hebben, met een concept, blabla. Adje gaat gewoon van A naar B naar C en komt ergens uit, aan het begin weet hij nog niet waar. Je laat veel meer aan het toeval over, ik vind dat creatief nu veel interessanter."

Hoe groot de verschillen ook zijn tussen de twee, overeenkomsten zijn er overduidelijk ook. Zo kennen we zowel Tjeerd als Sticks als nuchtere mannen, die zich niet gek laten maken door de waan van de dag. En dan vooral de online waan.

Tjeerd: “Ik probeer de laatste tijd wat minder online te leven, minder nieuws te kijken – het kost eigenlijk zoveel tijd. Ik geef al een hoop mensen niet de aandacht die ik zou willen geven, sommige familie en vrienden zie en spreek ik echt te weinig. De hysterie van zo'n Je Suis Charlie-periode laat volgens mij zien dat veel mensen in die trip zitten." Sticks: "Weet je wat het lijpe is? Een week later hoor je er helemaal niemand meer over. We zijn allemaal bezig met Johan Cruijf, die heeft longkanker. Dat is de Je Suis Charlie van deze week."

Het hele interview met Sticks en Dazzled Kid lees je op 3voor12. Vanavond is het duo tussen 21:00 en 00:00 te gast bij 3voor12 Radio. Het album is gratis te downloaden op de website van Dazzled Sticks.

Meer 3voor12

- Dit weekend is Catch Festival in Utrecht. Hier heb je alvast tien tips.
- Op de Luisterpaal vind je de avant-gardistische folkzangeres Joanna Newsom.
- En in de studio bij Roosmarijn hoorde je gisteren producer Spanker met rappers Dio en Cho. De moeite waard? Misschien wel he?

Ster advertentie
Ster advertentie