3FM nieuws

Taylor Swift en Aphex Twin mashup-album

  1. Nieuwschevron right
  2. Taylor Swift en Aphex Twin mashup-album

Een combinatie van Aphex Twin en Taylor Swift, hoe zou dat klinken? De Amerikaanse kunstenaar David Rees probeerde het uit en kwam met een verrassende mash-up.

Kunstenaar David Rees heeft een mash-up album gemaakt van Aphex Twin en Taylor Swift met de titel AphexSwift. In acht tracks op zijn Soundcloud-pagina heeft David de elektronische muziek van Aphex Twin gecombineerd met de zang van Taylor.

Fan van beide artiesten

"Deze zomer besloot ik een Taylor Swift en Aphex Twin mash-up te maken. Ik ben een groot fan van beide artiesten. Ik denk dat ze allebei spannende popmuziek maken en hun productie is geweldig. Ik wilde ook gewoon kijken of het gedaan kon worden. Ik denk eigenlijk dat Richard D. James (Aphex Twin) en Taylor Swift heel veel met elkaar gemeen hebben naast hun songwriting-talent. In ieder geval hebben ze elk kenmerken die geassocieerd worden met de ander." schrijft hij op zijn blog.

Geen grap

David laat via Twitter weten dat de mash-up echt geen grap is en dat hij het album heeft gemaakt uit respect voor beide artiesten. "Ik weet dat sommige mensen denken dat AphexSwift een grote grap is, maar ik denk echt dat Aphex Twin en Taylor Swift geweldige songwriters zijn #respect." Beide artiesten hebben nog niet gereageerd op de mash-up.

Ster advertentie
Ster advertentie