3FM nieuws

Nieuw album MGMT verschijnt in juni

  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuw album MGMT verschijnt in juni

Het nieuwe album van MGMT komt in juni van dit jaar uit en klinkt volgens zanger Andrew VanWyngarden raarder dan het vorige album.

De nieuwe plaat van de elektropopgroep MGMT verschijnt in juni van dit jaar. De plaat wordt de opvolger van Congratulations (2010) en is eind vorig jaar al opgenomen. Volgens zanger Andrew VanWyngarden klinkt het nieuwe album nog raarder dat het eerdere werk van de band.

Muziek die niet iedereen begrijpt

Zanger Andrew VanWyngarden laat aan het tijdschrift Rolling Stone weten dat het nieuwe album onder meer is geinspireerd door Aphex Twin, een Britse elektronische DJ, en housemuziek. "We proberen niet om muziek te maken die iedereen begrijpt wanneer ze het voor het eerst horen," vertelt Benjamin Goldwasser van MGMT.

Nieuw album MGMT in 2013

Op de nieuwe plaat, waarvan de titel nog niet bekend is, staan volgens de band in elk geval de nummers 'Mystery Disease' en 'Alien Days'. Er zou ook een cover van het nummer 'Introspection' van Faine Jade op staan. De rest van de tracklist is nog niet bekend. Check het nummer 'Alien Days' alvast hieronder.

MGMT - 'Alien Days'

Ster advertentie
Ster advertentie