3FM nieuws

Dit raakten mensen allemaal kwijt op Rock Werchter

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit raakten mensen allemaal kwijt op Rock Werchter

Bankpassen, portemonnees, autosleutels, condooms, hotelpasjes... De gemiddelde Rock Werchter-bezoeker lijkt niet heel erg zuinig op zijn spullen. De mensen op de lost & found-afdeling van het festival hebben nog wel een paar weken werk om alles weer op zijn plek te krijgen!

Volgens het Vlaamse HLN is het ieder jaar weer raak. Als de festivalgangers weer naar huis wandelen wordt het terrein opgeruimd en vindt men, naast 200 ton afval, ook honderden verloren items. Die worden allemaal naar het gemeentehuis in Rotselaar gebracht, waar mensen de items kunnen ophalen of tegen betaling kunnen laten versturen.

Eerst even mailen

Hoe ga je in godesnaam te werk met zo'n enorme bak spullen? Lekker mailen! Michel is de persoon die over de verloren items gaat en laat mensen eerst een mail sturen met een gedetailleerde beschrijving: zo voorkomt hij dat iemand de verkeerde sleutelbos of pasjes toegestuurd krijgt. Wel zo handig.

Foto: Kim Aerts voor HLN

Wat wil men terug?

Paspoorten en rijbewijzen zijn het belangrijkst, dus die pikt hij er als eerste tussenuit. Ook de 66 gevonden telefoons worden netjes opzij gelegd, al krijg je die alleen maar terug als je netjes je IMEI-code en een beschrijving van je smartphone doorstuurt.

De tientallen verloren passen zijn makkelijk terug te vinden omdat er al een naam opstaat, maar volgens Michel worden die juist het minst vaak opgezocht: "De meeste pasjes worden meteen geblokkeerd. En als mensen horen dat het geld kost om iets op te sturen, willen ze het vaak niet eens meer hebben."

Foto: Kim Aerts voor HLN

De meeste spullen worden een jaar lang bewaard, daarna gaat alles de prullenbak in. En dan staat het gemeentehuis alweer klaar voor een nieuwe editie vol kwijtgeraakte Werchter-spullen!

Ster advertentie
Ster advertentie