3FM nieuws

Dua Lipa tijdens ESNS: "Mijn nieuwe album komt er snel aan"

foto: Niels Knelis
  1. Nieuwschevron right
  2. Dua Lipa tijdens ESNS: "Mijn nieuwe album komt er snel aan"

In 2016 stond ze als onontdekt talent op ESNS in Groningen, dit weekend spreekt ze er vanuit haar rol als wereldberoemde popster én co-founder van Sunny Hill Festival. Dua Lipa zat er samen met haar manager en mede-organisator van het festival vader Lipa.

Dua Lipa op ESNS 2016

Dua is geen onbekende van het showcasefestival in Groningen. In 2016 presenteerde ze zichzelf daar voor één van de eerste keren aan het publiek. Het was meteen voor iedereen duidelijk, deze Brits-Albanese zangeres ging een hele grote worden.

Daar dacht ze zelf overigens nog heel anders over, vertelt ze vandaag in Groningen. "Ik was heel zenuwachtig of mensen wel zouden komen opdagen. Dat deden ze gelukkig. En na dat optreden begonnen de dominosteentjes echt om te vallen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dua Lip op ESNS 2023

Op 21 januari spreekt ze tijdens de conferentie over het Sunny Hill Festival dat wordt georganiseerd in Kosovo en Albanië. In samenwerking met de Sunny Hill Foundation, een organisatie met de missie om de meest kwetsbaren van de Kosovaarse gemeenschap te helpen en jonge talenten te helpen.

Op het festival treden grote namen op zoals Martin Garrix, Stormzy en Miley Cyrus. En dat is bijzonder, want weinig artiesten weten het land normaal gesproken te vinden. 
Dua: "De eerste concerten die ik zag waren Method Man en Redman, 50 Cent en Snoop Dogg. Weinig grote artiesten kwamen naar Kosovo, dus ik weet hoe bijzonder dat was."

Nieuwe muziek

Ook vertelde de zangeres dat ze druk bezig is in de studio met haar derde album. De opvolger van Future Nostalgia uit 2020. Daarover vertelt ze: "Mijn nieuwe album heeft net als de vorige een thema, maar deze keer meer een songteksten-thema. Het is echt een pop-album, daar heb ik nog geen afscheid van genomen. Ik wil nog steeds dansen en plezier hebben." En wanneer het album uitkomt? "Snel!" zegt ze lachend.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie