3FM nieuws

Festivals willen autogebruik terugdringen

  1. Nieuwschevron right
  2. Festivals willen autogebruik terugdringen

Pinkpop, Mysteryland en XO Live zetten carpooldienst in om zo het aantal auto's dat richting de evenementen gaat, terug te dringen.

De drie festivals Pinkpop, Mysteryland en XO Live zijn de samenwerking aangegaan met de gratis carpoolapp Toogethr. Ze willen op die manier zorgen dat er minder auto's van en naar de evenementen gaan en daarmee de uitstoot van CO2 verminderen.

CO2 uitstoot verminderen door carpoolen

Volgens een persstatement van de makers van de app heeft een kleine vermindering van het aantal auto's al grote invloed op de hoeveelheid CO2 uitstoot.

'Bij een festival met 50.000 bezoekers wordt er 10 ton minder CO2 uitgestoten als er met 3 procent minder auto’s gereden wordt.'

Festivals gaan voor duurzaamheid

Bij steeds meer festivals staat duurzaamheid hoog op de agenda. Carpoolen is een van de manieren waarop de bezoekers zelf hun steentje kunnen bijdragen.

Pinkpop, Mysteryland en XO Live zijn niet de eerste die hier iets mee doen. O.a. Great Wide Open, Magneet Festival en Solar Weekend stimuleren hun bezoekers ook om bij elkaar in de auto te stappen.

Toogethr in 3voor12 Radio

Roosmarijn belt vanavond in 3voor12 Radio met de makers van Toogethr. Benieuwd hoe de app precies werkt? Zij leggen het je vanavond uit!

Luister tussen 22.00 en 01.00 uur naar de makers van Toogethr in 3voor12 Radio

Ster advertentie
Ster advertentie