3FM nieuws

Over 1 week start 3FM Serious Request: Never Walk Alone

  1. Nieuwschevron right
  2. Over 1 week start 3FM Serious Request: Never Walk Alone

Op het moment dat heel Nederland stilstaat en de intensive cares vollopen, helpt het Rode Kruis en daar kunnen ze alle steun bij gebruiken. Daarom start 3FM over een week met 3FM Serious Request: Never Walk Alone. Van maandag 13 tot en met zaterdag 18 april komen 3FM-dj's 24 uur per dag in actie. Dit alles met één doel: geld inzamelen voor het Rode Kruis dat hulp biedt tijdens de coronapandemie. En daarvoor hebben we jouw hulp hard nodig.

Doneer nu VRAAG HIER JOUW PLAAT AAN

Wat gaat het Rode Kruis doen?

Het Rode Kruis zet zich met vele vrijwilligers in om ondersteuning te bieden tijdens deze noodsituatie. Daar zijn financiële middelen voor nodig. Een paar voorbeelden op een rij:

  • De hulpverleners helpen in heel Nederland bij zorginstellingen, zoals ziekenhuizen en huisartsenposten. Ze vervoeren patiënten, ondersteunen de overbelaste voedselbanken en verzorgen de coronapatiënten die worden opgevangen in diverse hotels verspreid over het land.
  • Ook verzamelt het Rode Kruis beschermingsmiddelen, zoals brillen, maskers en handschoenen, zodat het zorgpersoneel veilig kan blijven werken.
  • De hulporganisatie biedt ook praktische ondersteuning aan mensen die er alleen voor staan of in quarantaine zitten. De vrijwilligers doen boodschappen, helpen met het aanschaffen van medicijnen, laten de hond uit, geven advies en bieden een luisterend oor.
  • En er is een hulplijn geopend waar bellers vragen kunnen stellen over het coronavirus of als zij zich zorgen maken over iemand in hun omgeving. Inmiddels zijn al meer dan 13.000 telefoontjes binnengekomen. Check voor meer informatie hun website.

Net iets anders dan The Lifeline

In december met The Lifeline doorkruizen onze dj’s het land om geld op te halen, maar nu blijven ze net als heel Nederland bij hun thuisbasis: de studio. Ze zijn zes uur aan één stuk op de radio te horen. De dj’s tijdens 3FM Serious Request: Never Walk Alone zijn Sander Hoogendoorn, Timur Perlin, Frank van der Lende en Eva Koreman. Dit is de programmering:

  • Sander Hoogendoorn hoor je van 06.00 tot 12.00 uur.
  • Timur Perlin is van 12.00 tot 18.00 uur te horen.
  • Frank van der Lende en Eva Koreman, zijn er van 18.00 uur tot 00.00 uur.
  • In de nacht presenteren verschillende 3FM-dj’s.

Hoe kan jij helpen?

Het Rode Kruis heeft jouw hulp hard nodig. Daarom kun je deze actie nu al steunen door te doneren. Wil je direct doneren? Klik dan op de button hieronder.

Help mee

Ook kun je doneren als je een liedje aanvraagt voor bijvoorbeeld iemand die ziek is, thuis werkt of helden uit de zorg.

VRAAG HIER JOUW PLAAT AAN

Hart onder de riem

Sander Hoogendoorn maakte tijdens de ochtendshow het grote nieuws bekend: "3FM en het Rode Kruis hebben een goede relatie opgebouwd de laatste 16 a 17 jaar aangaande Serious Request. Het idee ontstond hier een paar weken geleden al, want als er iets aan de hand is in Nederland of in het buitenland en dat gaat ons aan het hart. Dan moeten we daar iets mee doen. Ik heb er zin in. Gaaf dat het Rode Kruis in alle lagen van de bevolking haar tentakels uitsteekt om te helpen. "

Eva Koreman, samen met Frank van der Lende te horen tijdens de avondshift vertelt waarom ze zo achter deze actie staat: "Het is zo belangrijk omdat er eigenlijk niets mooiers is, dan met muziek, de radio en elkaar de wereld proberen iets mooier te maken. Serious Request is week waar even geen ruimte is voor cynisme, het is allemaal warm. En het voelt ontzettend raar om Serious Request in het voorjaar te doen, maar het is nu nodig, dus, daar gaan we, samen met heel Nederland!"

Ook Sharid Alles, zendermanager van 3FM is enthousiast: “Deze bizarre tijd vraagt om een bijzondere actie. 3FM Serious Request verbindt en dat is nu meer nodig dan ooit. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje: veelal thuis en vaak afgezonderd van anderen. Toch kunnen we samen iets doen. Bij 3FM willen we graag ons steentje bijdragen en ik nodig iedereen uit om met ons mee te doen en het Rode Kruis te steunen.”

Sander Hoogendoorn maakte het nieuws bekend

Ster advertentie
Ster advertentie