3FM nieuws

Antonie Kamerling op 1 in Mega Top 50

  1. Nieuwschevron right
  2. Antonie Kamerling op 1 in Mega Top 50


Antonie Kamerling stond in 1997 als Hero 5 weken op 1 in de Mega Top 50. Zaterdag kwam daar een week bij.

Antonie Kamerling overleed afgelopen woensdag en meteen daarna werd zijn single "Toen Ik Je Zag" volop gedownload. Hij bracht het nummer in 1997 uit onder het pseudoniem Hero, de rol die hij speelde in de film All Stars. "Toen Ik Je Zag" stond destijds 5 weken op 1 in de Mega Top 50 en zaterdag kwam daar een 6de week bij.

3FM DJ Bart Arens: "Direct na het overlijden van Antonie zag je de single enorm veel gedownload worden. Het was echt ongelofelijk, dit soort bewegingen zie je bijna nooit. Het liedje werd ook nog eens gedraaid door veel radiostations en al met al zie je dat terug aan de Mega Top 50. Zelfs de versie van Guus Meeuwis, die het nummer eigenlijk had geschreven, had nog bijna de lijst gehaald."

Luister hier naar de ontknoping van de Mega Top 50:

Het was sowieso een bijzondere lijst, want maar liefst 4 van de 9 nieuwe binnenkomers waren afkomstig uit het tv-programma The Voice Of Holland. Kandidaten zongen hun versie van "Use Somebody" van Kings Of Leon en Laura Jansen, "Whataya Want From Me" van Adam Lambert, "Empire State Of Mind (Part 2) Broken Down" van Alicia Keys en "Wrong" van Novastar. Kijkers downloadden deze nummers na afloop massaal en dus kwamen ze wederom in de Mega Top 50 terecht.

Bekijk hier de hele lijst.

Ster advertentie
Ster advertentie