3FM nieuws

Leaf uit elkaar

  1. Nieuwschevron right
  2. Leaf uit elkaar
Het zal voor velen als een klap komen: De Utrechtse band Leaf stopt er onverwachts na 4 jaar mee.
De Utrechtse band Leaf heeft besloten om per direct te stoppen. Dat heeft de band zojuist bekend gemaakt.

Eigen muzikale weg
Onderlinge verschillen veroorzaakten deze breuk. De bandleden zijn in goed overleg uit elkaar gegaan en zullen vanaf nu hun eigen muzikale weg vervolgen in samenspraak met hun label 8ball Music. Paul Rabbering heeft maandag geprobeerd Annemarie te bellen voor commentaar, maar de zangeres nam helaas niet op.

Giel kreeg haar dinsdagmorgen wél te pakken. "We hebben het vrijdag pas besloten. Toen was er een explosie. Maar het is natuurlijk wel iets dat al een paar maanden speelt", vertelde de zangeres.

Reden voor de 'breuk'
De bandleden voelen niet de behoefte hun breuk uit te leggen. Zij houden na dit gesprek met Giel radiostilte.

"Je hebt met 5 personen te maken, en we zaten artistiek en persoonlijk niet meer op 1 lijn", aldus Annemarie. "Op het podium klopt alles, alleen daarbuiten niet".

Geen reden voor de 'breuk'
De bandleden hadden volgens Annemarie geen onderlinge relaties, Annemarie is niet zwanger, en ook was er 'geen ruzie over geld. "Als je geld wilt verdienen in Nederland, moet je geen muzikant worden".

3FM Schaal van Rigter
Leaf is erg dankbaar voor de steun die zij heeft gehad van het publiek, media en concertorganisatoren, laat de band weten in een persbericht. Zo was Leaf nog de meest geboekte band tijdens het afgelopen festivalseizoen. Ook ontving Leaf de 3FM Schaal van Rigter voor het liedje 'Wonderwoman' en was de meest gedraaide Nederlandse single op 3FM in 2007.

Voor altijd uit elkaar
Is het einde defitief? Volgens Annemarie wel. "Er zijn heftige woorden aan vooraf gegaan, maar dit is de conclusie en we hebben er vrede mee. Maar namens ons allemaal: we hebben elk optreden met zoveel plezier en dankbaarheid gedaan. Het is ons gegund".

Annemarie gaat 'het spelen', het meeste missen. "Iedereen wil nu zijn eigen weg gaan. Het enige wat ik kan zeggen is dat ik aan het schrijven ben en op die manier mijn eigen weg wil vinden".

I.M.
Leaf bestond uit: Annemarie Brohm (vocals), Martijn Konijnenburg (vocals, gitaar), Jeroen Blumers (Drums), Joni Scholten (basgitaar), Ocker Gevaerts (gitaar), Stan Coppers (toetsen bij live-optredens). De band is in 2005 opgericht op de Rockacademy in Tilburg.

Hits
De band bracht 3 hitsingles uit: 'Wonderwoman', 'New Song' en 'Motherfucker'. Deze stonden alle op het enige album dat de band heeft uitgebracht Life's A Beach. Hiervan zijn 25.000 exemplaren verkocht en heeft daarmee bijna de gouden status (30.000 units) behaald.

Wat vind jij van deze breuk? Lig jij vanavond jankend onder de dekens met Life's a beach op de achtergrond, of trek je een fles champagne open?


>> Luister hier het gesprek van Giel een Annemarie terug
Ster advertentie
Ster advertentie