3FM nieuws

'No One Knows Me Like The Piano' van Sampha is 3FM Megahit

  1. Nieuwschevron right
  2. 'No One Knows Me Like The Piano' van Sampha is 3FM Megahit

Misschien dat de naam Sampha je nu nog niet zoveel zegt. Maar elke keer als je een piano hoort na het luisteren van dit nummer denk je aan Sampha. Let maat op. Met zijn soulstem en de heerlijke klanken van de piano is 'No One Knows Me Like The Piano' deze week de nieuwe 3FM Megahit.

Sampha, volledige naam Sampha Sissay, komt uit het zuiden van Londen waar hij op 9 februari 1988 werd geboren. 28 jaar later is hij een bekende Britse singer-songwriter die onder andere met Drake, Solange en Kanye West heeft gewerkt. Na al deze samenwerkingen is het nu tijd voor zijn eigen debuutalbum Process.

Fluisterzang

Waar je Sampha meteen aan herkent is zijn stem. Zijn diepe, zachte maar oh zo doordringende stem is one of a kind. Die stem in combinatie met zijn piano is wat ons betreft een dikke tien. Een duidelijk voorbeeld van de herkenbaarheid van de stem van Sampha is het nummer 'Too Much' van Drake, afkomstig van het album Nothing Was The Same. In het refrein hoor je weer die stem en piano die zo f*cking lekker klinkt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

The Piano

Sampha en zijn piano zijn onafscheidelijk. Op jonge leeftijd leerde hij piano spelen, nadat zijn ouders het instrument voor hem kochten. Als hij tegenwoordig piano speelt, zitten zijn ouders - die beiden niet meer leven - in gedachte naast hem. Zo leven ze voort in zijn muziek.

3FM Megahit

Volgens Sampha kent niemand hem beter dan die piano in zijn moeders huis. Dat hij een echte familieman is en zijn moeder mist, hoor je dan ook in dit ontroerende nummer. De clip ondersteunt het prachtige verhaal van Sampha, het verhaal van zijn herrineringen aan zijn ouders en aan zijn ouderlijk huis. Al met al: we love it. Daarom hoor je dit nummer deze week extra vaak op 3FM.

'And in my chest, you know me best.- Sampha

Hieronder de video bij het nummer.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie