3FM nieuws

Drummers zijn de slimste bandleden

  1. Nieuwschevron right
  2. Drummers zijn de slimste bandleden

Dom, dommer, drummer? Nope. Zweedse onderzoekers zijn erachter gekomen dat drummers gewoon de beste brains van de band hebben.

(Foto: Ben Houdijk)

Er wordt vaak over drummers gezegd dat ze makkelijk inwisselbaar zijn en niet bepaald de allerslimsten. Dat klopt dus voor geen meter. Volgens een Zweedse universiteit zijn drummers zijn slimmer dan zangers, gitaristen en bassisten én maken ze zelfs de mensen in hun omgeving slimmer. Take that!

Waarom zijn ze slimmer?

Een groep drummers werd naar de universiteit gesleept, achter een drumkit gezet en moest een aantal verschillende beats spelen. De drummers met een extra goed ritmegevoel scoorden toen hoger in de intelligentietest.

Omdat drummers constant bezig zijn met hele strakke, vastgezette ritmes kunnen zij problemen beter oplossen en hebben ze betere timing dan hun bandgenoten. En dat maakt ze dus slimmer.

Leuk, nu ben jij ook slim

Die superslimme vibes dragen drummers via de muziek over op anderen. Luisteren naar een steady (drum-)ritme kan er namelijk voor zorgen dat je beter gefocused bent en daardoor betere studie- of werkresultaten behaalt.

Dat lukt je overigens misschien ook wel als je naar deze muziek luistert, maar een track met steady drumritmes kunnen we dus sowieso aanbevelen voor wat extra focus.

Ster advertentie
Ster advertentie