3FM nieuws

Mark+Rámon stellen vragen zonder gêne

  1. Nieuwschevron right
  2. Mark+Rámon stellen vragen zonder gêne

"Mijn uitvaartleider had totaal geen idee wat Skype was."

Zo ging het ook bij twee zussen toen hun oma overleed. De 29-jarige Nekeycha heeft inmiddels samen met haar zus een eigen uitvaartmaatschappij. De reden hiervoor was een persoonlijke frustratie: tijdens de uitvaart van Nekeycha's oma had de uitvaartleider geen antwoord op de vraag of haar familie vanuit het buitenland kon meekijken via internet. Daarop besloten Nekeycha en haar zus dat zij het beter zouden kunnen. Zo gezegd, zo gedaan.

"Dit kan ik beter"

"We hebben eerst gegoogeld wat we moesten doen. Toen kwamen we erachter dat er zelfs opleidingen zijn voor uitvaartverzorgers. We waren het erover eens dat áls we dit zouden gaan doen, we het goed moesten doen. Dus hebben we eerst een opleiding gevolgd." aldus Nekeycha. "Ook moet je er rekening mee houden dat je elk moment van de dag gebeld kunt worden en op locatie moet zijn om de nabestaanden te begeleiden."

Volgens het financieel maandblad Quote is de uitvaartsector één van de markten die het hardst groeit, en het meest lucratief is om in te stappen. In het afgelopen decennium is het aantal uitvaartmaatschappijen verdubbeld. Want heel cru gezegd: mensen blijven overlijden en Nederland vergrijst. Mark en Rámon hadden een goed gesprek met Nekeycha. Check het hieronder en wellicht vind jij je roeping ook wel in de uitvaart!

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie