3FM nieuws
NTR

MEROL: "Mijn muziek moet dansbaar zijn, maar ook een beetje prikken achterin je keel."

foto: MEROL
  1. Nieuwschevron right
  2. MEROL: "Mijn muziek moet dansbaar zijn, maar ook een beetje prikken achterin je keel."

Alles Smaakt Beter Met Prik! Als we MEROL moeten geloven tenminste. Na haar succesvolle debuutplaat Troostprijs is de zangeres terug met een EP vol eighties pop en disco, maar ook gabber en kritische teksten over verwaande artiesten en de klimaatcrisis. "Mijn muziek moet dansbaar zijn, maar ook een beetje prikken achterin je keel.", vertelde ze bij 3FM-dj Vera On Track

Het Feest Is Al Voorbij

Als inspiratie voor de EP Alles Smaakt Beter Met Prik ging ze op zoek naar alles wat ze lelijk vond in haar omgeving, maar ook bij zichzelf. Ze kwam al snel terecht bij de klimaatcrisis, middelmatige mannen die zichzelf geweldig vinden, verwaande artiesten en haar eigen luiheid en escapisme. Zo gaat 'Het Feest Is Al Voorbij' over je kop in het zand steken als het over de klimaatramp gaat. Een lastige track om te schrijven, want MEROL wil niet dat ze moralistisch met haar vinger naar anderen wijst. "Ik wil juist mijn eigen onvermogen zien.", vertelt de zangeres.

Quote

Ik schrijf het liefst liedjes die prikkelen en het randje opzoeken, maar je moet wel mee kunnen zingen.

MEROL

Dankspeech

Op de track 'Dankspeech_2023_V3' steekt MEROL de draak met verwaande artiesten. Iets waar ze zichzelf ook op betrapte. Van kleedkamers moeten delen met Son Mieux tot speeches met lege dankwoorden. De clichés kloppen soms echt. "Iedereen komt lekker hangen en roken in je kleedkamer, maar ik denk dan: 'Ik moet me nog omkleden en zingen. Wat doen jullie hier met jullie wodka en sigaretten? In een koelkast vol champagne en wodka kiest MEROL dan toch liever voor Spa rood. Wel met prik!

Check hier het hele interview met 3FM-dj Vera Siemons.

Video niet beschikbaar

MEROL speelt op 27 april op Kralingse Bos Festival. Op 2 juni staat ze op Dauwpop en op 3 juni op Vestrock.

Ster advertentie
Ster advertentie