3FM nieuws

Game Of Thrones-acteurs die een muzikaal uitstapje maakten

  1. Nieuwschevron right
  2. Game Of Thrones-acteurs die een muzikaal uitstapje maakten

Ed Sheeran wil héél graag in Game Of Thrones spelen. Andersom gebeurt het ook: veel acteurs uit de populaire tv-serie Game Of Thrones maakten naast hun acteercarrière ook een muzikaal uitstapje. Bij de een werd die een succes, bij de ander niet echt.

Ed Sheeran is die-hard fan van de serie Game Of Thrones. De zanger wil er alles aan doen om een rol te krijgen in het zesde seizoen van de serie. Muziek en Game Of Thrones, wat is dat toch? Er doken wel meer personages uit Game Of Thrones op in de muziekbusiness. Een overzichtje:

1. Michiel Huisman

Michiel Huisman is inmiddels een van de hotties in Hollywood. De Nederlander speelt sinds 2014 de rol van Daario Naharis in Game Of Thrones. Maar daarvoor had hij een bandje genaamd Fontane. Met die groep maakte hij onder meer het nummer 'Slapeloos'. Muzikaal was Michiel helaas een tikkie minder succesvol dan als acteur.

2. Jerome Flynn

De 52-jarige Brit Jerome Flynn speelt vanaf het eerste seizoen van Game Of Thrones de dubieuze Bronn. In de jaren 90 was hij, naast zijn acteerwerk, ook bezig met zijn carrière als muzikant van de band Robson & Jerome. Tot een echt succes kwam het niet. Toch jammer, want de twee deden nog zo hun best met hun dansmoves. Check 'Up On The Roof':

3. Sophie Turner

Sophie Turner, die prinses Sansa Stark from the north vertolkt in Game Of Thrones, zingt in de videoclip 'Oblivion' van Bastille. Maar de zanger van Bastille is toch een man? Klopt. Maar dat maakt de videoclip dan wel weer heel bijzonder:

4. Alfie Allen

Het nummer 'Alfie' van Lily Allen gaat over haar kleine broertje Alfie. Het arme broertje komt er in de videoclip niet al te best van af: Alfie wordt neergezet als irritant, opstandig broertje die niets van z'n leven wil maken. "My little brother's in his bedroom smoking weed. I just can't sit back and watch you waste your life away. So please can you stop pulling my hair." In Game Of Thrones speelt Alfie de rol van Theon Greyjoy, die er op den duur ook niet heel lekker vanaf komt.

5. Maisie Williams

De 18-jarige Maisie Williams speelt in Game Of Thrones de rol van Arya Stark: de jongste dochter van de familie Stark die jongenskleren draagt en eigenlijk allemaal typische jongens-dingen doet. Maar ze is niet zielig, eerder een bad-ass. In het nummer 'Oceans' van de band Seafret speelt ze een meisje dat zich verkleed als superheld en vervolgens super gepest wordt. Aaaah, da's weer niet leuk.

6. Carice van Houten

Carice van Houten speelt in Game Of Thrones de rol van heks Melisandre die heel wat vingers in de pap heeft bij Stannis Baratheon. Daarnaast speelde ze in tal van andere films, waaronder Zwartboek, Alles Is Liefde en Jackie. Na haar duet 'No Surrender'-duet met Kane besloot Carice haar muzikale carrière verder op te bouwen. En dat lukte best aardig, want in 2012 verscheen haar debuutalbum See You On The Ice. Op die plaat staat onder meer het nummer 'Emily':

7. Iwan Rheon

Naast Carice schiet Iwan Rheon muzikaal ook gewoon raak. De op zijn minst vreemde Ramsay Snow weet met zijn liedjes meer sympathie te winnen dan met zijn rol in de serie. Hij klink namelijk beter dan het karakter van Ramsay.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie