3FM nieuws

Josh Freese mee op tour als nieuwe drummer Foo Fighters

foto: Instagram: Josh Freese
  1. Nieuwschevron right
  2. Josh Freese mee op tour als nieuwe drummer Foo Fighters

In april kwam Foo Fighters terug met hun eerste single 'Rescued' sinds het overlijden van drummer Taylor Hawkins in 2022. Lang bleef het stil over wie de vervangende drummer zou worden, terwijl er steeds meer aankondigingen van tourdata naar buiten kwamen. Vanavond was er dan eindelijk nieuws tijdens een groots aangekondigde livestream van de band. Josh Freese (rechts op de foto hierboven) neemt plaats achter het drumstel.

Livestream

Het nieuwe album van Foo Fighters But Here We Are is onderweg en komt op 2 juni uit. In aanloop daarnaartoe organiseerde de band op zondagavond een livestream. Daarin werd gepraat over nieuwe muziek en zag je veel behind the scenes materiaal, maar er werd ook eindelijk aangekondigd waar fans al lange tijd op wachten.

De nieuwe drummer: Josh Freese

Op de eerste single 'Rescued' nam frontman Dave Grohl zelf nog de drumpartij op zich, maar het lag natuurlijk voor de hand dat een nieuwe muzikant zich op den duur bij de band zou voegen. Al dan niet voor de live shows. Tijdens de livestream kwam daar dan eindelijk meer duidelijkheid over.

In de oefenruimte verwelkomt de band Josh Freese achter het drumstel. Josh Freese is de drummer van The Vandals en Devo, maar ging ook eerder mee op tour met o.a. Nine Inch Nails, Weezer en Sting. Deze livestream lijkt dus te bevestigen dat je Josh de komende tour mee zal krijgen achter het drumstel van Foo Fighters.

Ster advertentie
Ster advertentie