3FM nieuws

3FM checkt Assassin's Creed Syndicate

  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM checkt Assassin's Creed Syndicate

Assassin's Creed is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de grootste gamefranchises ter wereld. Een uitnodiging om de nieuwste titel in de serie alvast te komen testen, namen we dan ook met beide handen aan.

Auteur: Chantal Koolhoven

Ieder jaar vindt in Los Angeles de E3 (Electronic Entertainment Expo) plaats: de grootste beurs op het gebied van games ter wereld. Tegelijkertijd met de expo in LA worden er wereldwijd kleinere events gehouden, zoals de Assassin's Creed Syndicate Tour in Amsterdam, waar we op donderdag 18 juni even een kijkje mochten nemen. Uiteraard deden we dat, geheel in stijl, met hoodie op.

Transformatorhuis werd Victoriaans Londen

Het Transformatorhuis op het Westergasterrein was voor de gelegenheid helemaal omgetoverd tot de setting van de nieuwste telg, namelijk het Londen ten tijde van de industriële revolutie. Allemaal leuk en aardig, maar waar het ons natuurlijk vooral om gaat, is het mogen uittesten van Assassin's Creed Syndicate.

20 minuten gamen

De game komt pas op 23 oktober uit, dus het is belangrijk om te onthouden dat het hier om een vroege versie gaat. We kregen 20 minuten de tijd om als Assassijn Jacob de straten van Londen te ontdekken. In die tijd hebben we geklommen, gebruik gemaakt van de nieuwe rope launcher, natuurlijk flink wat gevochten (wat nou stealth?) en met paard en wagen door de grimmige achterbuurten van de stad geracet.

Hoe speelt de game?

Wat ons het meest bij deze korte sessie opviel, is de sfeer die deze nieuwe stad ademt. Doordat Syndicate zich meer in de moderne tijd afspeelt, voelt de game weer compleet anders aan dan bijvoorbeeld voorganger Unity, waarin je het Parijs ten tijde van de Franse Revolutie bezocht.

Wel is het te merken dat we een erg vroege versie van de game speelden. Zo liepen de animaties soms wat stroef, ging het rijden met paard en wagen niet altijd even soepel en bezochten de bewoners van Londen blijkbaar allemaal dezelfde kleermaker en kapper. Ubisoft heeft echter nog vier maanden om de game verder af te maken. Wat we nu te zien kregen was slechts een klein voorproefje van wat we dan mogen verwachten.

Op de E3 beurs in Los Angeles zijn heel veel nieuwe games aangekondigd. Een overzicht met alle hoogtepunten van de E3 vind je hier.

Assassin's Creed Syndicate verschijnt op 23 oktober 2015 voor de PS4, Xbox One en PC.

Ster advertentie
Ster advertentie