3FM nieuws

Blur verdiende £1,- met Hyde Park-optreden

  1. Nieuwschevron right
  2. Blur verdiende £1,- met Hyde Park-optreden

Tijdens de sluitingsceremonie trad Blur op in hartje Londen. Voor het geld hebben ze het in ieder geval niet gedaan.

De Olympische Spelen werden met een groot feest afgesloten. In het Olympisch Stadion was een grote sluitingsceremonie, maar dat was niet alles. In Hyde Park traden de Britpop legendes van Blur op.

Uitverkocht Hyde Park voor Britpoppers

Het Blur-concert was compleet uitverkocht. Ruim 65.000 mensen betaalde voor een ticket. Dit betekent niet dat de leden van Blur er veel aan hebben verdiend; ieder bandlid heeft welgeteld £1,- gekregen.

£1,- voor optreden voor 65.000 mensen

Blur-frontman Damon Albarn zei in een interview het volgende: "Raad eens hoeveel we betaald kregen? Driehonderd pond. Als je dat door vier deelt en daar belasting, promo- en managementkosten af haalt blijft voor ieder bandlid ongeveer een pond over."

Liefde voor Londen belangrijker dan geld

Geld was niet de reden voor Blur om het concert te geven. De liefde voor Londen en de fans is waar de band het voor heeft gedaan. "We kregen de kans om voor veel fans te spelen in Londen. Rond de Olympische Spelen is het super om mee te doen in de activiteiten die vieren hoe geweldig Londen eigenlijk is."

Londen heeft veel geld geïnvesteerd in de organisatie van het sportevenement. Daarom is de opbrengst van het Hyde Park-concert naar de organisatie van de Spelen gegaan. Blur brengt een live-CD/DVD van het concert uit, hier gaan ze naar verwachting meer aan verdienen.

Ster advertentie
Ster advertentie