3FM nieuws

Cynthia 'is een aandachtshoer' omdat ze over seksuele intimidatie praat

  1. Nieuwschevron right
  2. Cynthia 'is een aandachtshoer' omdat ze over seksuele intimidatie praat

Just imagine: je loopt over straat, je wordt tegen je zin in seksueel geïntimideerd en als je het bespreekbaar probeert te maken, word je uitgemaakt voor aandachtshoer. Het overkomt Cynthia Schultz momenteel.

© Cynthia.nl

Je kent Cynthia misschien als voormalig vlogger van Miss Lipgloss. Nu vlogt ze voor zichzelf en is ze in het nieuws omdat ze vorige week donderdag (16 maart) te maken kreeg met seksuele intimidatie. Een heavy onderwerp, dus Saskia Weerstand en Olivier Bakker belden zondagavond (19 maart) met haar om te luisteren naar haar verhaal.

Wat is er gebeurd?

Cynthia liep die donderdagochtend alleen door een bos bij Zwolle toen er een man op haar afstapte en vroeg of 'ze zijn dikke pik wilde zien'. Hij haalde hem al meteen uit z'n broek, terwijl Cynthia wegliep. Na afloop liet ze via Twitter weten hoe ze zich voelde en dat ze aangifte is gaan doen.

Cynthia vraagt zich nu vooral af wat er was gebeurd als ze niét meteen door had durven lopen, of als hij op een jonger, onzekerder iemand was afgestapt. Was dit 'alles geweest' of had de man verder kunnen gaan?

De politie kan niets doen

Hoewel de politie na Cynthia's belletje ontzettend snel ter plaatse was en er erg begrijpend en lief op haar verhaal reageerde, konden ze verder niets voor haar doen.

"Het hele seksuele intimidatie-gedeelte is een grijs gebied in de wet. Omdat hij niet echt iets bij mij gedaan heeft, kunnen ze eigenlijk niets doen."

Bizar natuurlijk, want voor hetzelfde geld loopt die gast daar morgen weer om het nog een keer te proberen. En je weet niet wat hij dán doet.

"Je weet niet of iemand 'maar' een potloodventer is en wanneer de grenzen vervagen. Maar alleen al dat hij dit aan me vroeg, gaat echt veel te ver."

Cynthia durft nu niet meer alleen te wandelen omdat ze bang is dat ze nog een keer zo'n gek tegenkomt. Ze deelt haar verhaal nu om te laten zien wat voor impact zo'n gebeurtenis op iemand heeft.

Reacties op social media

Helaas krijgt ze hierop niet alleen maar supportive reacties. De comments onder een post van het AD over Cynthia zijn shocking: ze wordt aandachtshoer genoemd en de ernst van seksuele intimidatie wordt compleet genegeerd. Ook op Twitter krijgt ze reacties als 'Je had toch ook gewoon 'nee' kunnen zeggen?'.

Cynthia werd door de negatieve reacties onzeker en vroeg zich af of ze zich misschien aanstelde.

"Ik lag in bed naast m'n vriend en vroeg hem of ik er misschien een groter probleem van had gemaakt dan het was. Hij zei "NEE, absoluut niet. Je mag dit voelen en met andere mensen delen." Mijn vriend vindt normaal gesproken heel snel dat ik me aanstel, dus dat zegt wat!"

Juist door deze pijnlijke reacties op social media wil Cynthia doorgaan met aandacht vestigen op seksuele intimidatie. Het moet bespreekbaar worden omdat het veel vaker voorkomt dan je denkt.

"Dit soort dingen mogen niet normaal zijn! Ik wil het bespreekbaar maken, want 53% van de vrouwen wordt ongewild seksueel geïntimideerd. Heel veel vrouwen durven daar gewoon niet over te praten."

De grenzen vervagen

Cynthia woont nu in een woonwijk, maar woonde eerst in het centrum van Zwolle. Daar word je als vrouw nogal eens nageroepen of nagefloten en als je daar niet op reageert, word je al een hoer genoemd.

"Het overkomt je, maar je denkt al snel 'Ah, he... Het zal wel'. Dat soort dingen worden vaak al gezien als iets normaals, maar het is NIET OKE. Die vent in het bos deed niets fysieks met me, maar hij heeft mij wel beschadigd."

Cynthia wil daarom meer bewustzijn creëeren rondom dit onderwerp. Vrouwen moeten meer gaan praten over hun ervaringen met seksuele intimidatie en mannen moeten zich beter bewust zijn van hun gedrag. Als je verdere ontwikkelingen rondom Cynthia's verhaal wilt volgen, kan dat hier.

Lees ook:

>> Milou: "Ze zeiden dat je me kon neuken voor een pakje peuken en wat Smirnoff."

Ster advertentie
Ster advertentie