3FM nieuws

The Last Shadow Puppets brengen ode aan...

  1. Nieuwschevron right
  2. The Last Shadow Puppets brengen ode aan...

...LCD Soundsystem, Tame Impala en Arcade Fire. Alex Turner en Miles Kane hebben er namelijk een grap van gemaakt om spontaan liedjes te schrijven/spelen over artiesten die na hun op het festivalpodium staan.

Foto: Ben Houdijk

Ode aan

Afgelopen weekend op Lowlands 2016 was headliner LCD Soundsystem aan de beurt. Tijdens de set van de Puppets in de Alpha-tent grijpt Alex Turner de kans om even promotie te maken voor de band na hun. "I'm excited to see LCD Soundsystem," hijgde hij door de microfoon gevolgd door een: "JAMES MUUUURPHY!"

Het is niet de eerste keer dat de mannen een humoristische ode te brengen aan een andere band. Ze deden dat dit festivalseizoen ook al bij Tame Impala en Arcade Fire. Vooral het nummer over Arcade Fire, wat bestaat uit de songtekst "ARCADE FIREEE!" uitbundig gekreund door de microfoon, is onze favoriet.

Puur respect of tikkeltje jaloers?

Opvallend is dat The Last Shadow Puppets op ieder festival als band vóór de headliner stonden geprogrammeerd. Zijn deze odes dan misschien ook een teken van jaloezie of doen ze het puur uit respect? Hmmm, wij twijfelen eraan. Wat denk jij?

Het is waarschijnlijk ook het laatste nieuwe werk wat we van dit duo gaan krijgen, gezien hun wegen gaan scheiden. Alex gaat weer aan de slag met de Arctic Monkeys en Miles Kane focust zich op solowerk. It's bitter sweet...

Ster advertentie
Ster advertentie