3FM nieuws

Album Metallica en Lou Reed in oktober

  1. Nieuwschevron right
  2. Album Metallica en Lou Reed in oktober

Eind oktober brengen Lou Reed en Metallica hun gezamelijke album met de naam Lulu wereldwijd uit.

Wat je er ook van vindt, het is een feit; het album dat de voormalige Velvet Underground-frontman Lou Reed met metalband Metallica heeft gemaakt gaat binnenkort verschijnen. Voor het samenwerkingsproject is een speciale site (www.loureedmetallica.com) in het leven geroepen waar steeds meer details op bekend worden gemaakt.

Lulu gebaseerd op toneelstukken uit 20e eeuw

De combinatie Lou Reed met Metallica is niet allerdaags en het blijkt dat ook het resultaat van deze samenwerking niet allerdaags is. Het album heet Lulu en is gebaseerd op toneelstukken (Earth Spirit en Pandora's Box) van de Duitse schrijver Frank Wedekind uit het begin van de 20e eeuw. Hoe dat klinkt, wordt op 31 oktober duidelijk, dan komt het album wereldwijd uit.

Metallica inspireert Lou Reed

Reed bewerkte de muziek en tekst van de toneelstukken in eerste instantie voor een theaterproductie in Berlijn, maar na zijn optreden met de Metallica in 2009 wilde hij meer muziek maken met de metalmannen. Hij was ze geinspireerd door die samenwerking in 2009 dat hij ze dit jaar vroeg om samen met hem nog een stap verder te gaan met de bewerkte stukken. Het resultaat is een compleet album met tien tracks geworden, dat vanaf eind oktober te koop is.

Ster advertentie
Ster advertentie