3FM nieuws

Kersvers 3FM-talent Anna-Rose Clayton in de 3FM Live Box

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Kersvers 3FM-talent Anna-Rose Clayton in de 3FM Live Box

Het was een drukke periode voor Anna-Rose Clayton! Vorige week bracht ze haar nieuwe single ‘did U notice me?’ uit, trad ze op in Groningen op Noorderslag waar ze vervolgens werd uitgeroepen tot 3FM Talent. Deze week kwam daar ook nog eens bovenop dat ze tot één van de 10 meest veelbelovende acts van 2024 behoort. Deze week speelde ze haar nieuwe track ‘did U notice me?’ in de 3FM Live Box bij Rob & Wijnand en de Ochtendshow.

Wie is Anna-Rose Clayton?

Geboren in het Verenigd Koninkrijk, verhuisde Anna-Rose Clayton op vijfjarige leeftijd naar Nederland waar haar muzikale reis begon. Met als inspiratiebronnen Anne-Marie en Lorde, creëerde ze haar eigen energieke indie-dance pop tracks die al snel opgemerkt werden door het publiek. In 2022 was ze dan ook de supportact van onder andere MEROL, Ruel en Carly Rae Jepsen. Het jaar 2023 bracht twee aanstekelijke en dansbare popnummers van Anna-Rose Clayton: 'nEw Me' en 'No Room 4 U'. Onder haar energieke serotonine gevulde beats zit vaak een complexere boodschap verstopt. Zo gaat de track 'No Room 4 U' bijvoorbeeld over afstand nemen van mensen waarvan je merkt er niet langer de tijd en energie voor te hebben, ook al komt dit uit een goed hart.

Afgelopen vrijdag kwam haar nieuwe track ‘did U notice me?’ uit. Gisterochtend speelde ze 'm live bij Rob & Wijnand. Check het interview en optreden hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Waarom maakt Anna-Rose Clayton deel uit van De 10?

Dit weekend presenteerde 3FM 'De 10 van 2024': een lijst van tien Nederlandse acts die in 2024 het verschil gaan maken, zowel in liveoptredens als in verwachte releases. Eén van die acts is dus Anna-Rose Clayton, en 3FM-dj Wijnand Speelman kan je precies vertellen waarom 2024 hét jaar wordt voor Anna-Rose Clayton: “Bij 3FM hebben we 'De 10', maar deze dame had ook zo uit de BCC 'Sound of...' kunnen komen. Dat heeft te maken met haar fantastische Engelse tongval, waardoor het klinkt alsof ze een artiest is die op de podia in Groot-Brittannië speelt. Anna-Rose Clayton heeft na een zoektocht écht haar sound gevonden, eentje die vooruitstrevend is, die gelukkig maakt en die haar heel goed past. Want als zij live optreedt dan ownt ze alles wat ze zingt.”

Afgelopen december trad ze nog op als voorprogramma van Tom Odell tijdens 3FM Serious Request. Bekijk het optreden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

En check de andere artiesten/bands die onderdeel uitmaken van de 10 hier.

Ster advertentie
Ster advertentie