3FM nieuws

Sam Smith pakt 3FM Megahit met 'I'm Not Here To Make Friends'

foto: Still 'I'm Not Here To Make Friends' video
  1. Nieuwschevron right
  2. Sam Smith pakt 3FM Megahit met 'I'm Not Here To Make Friends'

Sam Smith laat met deze lekkere disco-popsong hun ware ik zien. De track gaat gepaard met een geweldige, maar voor sommige ook controversiële videoclip. De non-binaire artiest is unapolagetically themself en dat mag gevierd worden. Daarom zul je de heerlijke dansplaat deze week extra vaak horen op 3FM.

'I'm Not Here To Make Friends'

Deze poppy discoplaat is geproduceerd door Calvin Harris. Sam werkte in 2018 al eerder samen met de dj voor het nummer 'Promises'. Het nummer is geschreven in samenwerking met het Noorse duo StarGate en de Canadese songwriter Jessie Reyez. Sam zingt in het nummer over duidelijke intensief tegenover een vlam in de club: "I'm not here to make friends, I need a lover."

Check hieronder de clip van de nieuwe 3FM Megahit:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ophef

Helaas zijn de meningen over de clip verdeeld. Sommigen vinden de video te seksueel, maar fans van de muzikant schoten al snel in de verdediging: want wat is het verschil tussen deze video en een clip van bijvoorbeeld Madonna? Veel fans vinden het juist mooi dat Sam in deze clip hun ware ik volledig laat schijnen.

Gloria

Het vierde studioalbum is volgens Sam zelf een volledige verandering tegenover de liefdesliedjes waarmee de muzikant bekend werd. Het album staat in het teken van queer joy. De 30-jarige artiest kwam in 2019 uit de kast als non-binair en dit heeft een grote invloed gehad op het schrijfproces van Gloria. Volgens Sam is het album zowel "een creatieve als persoonlijke openbaring."

Ster advertentie
Ster advertentie