3FM nieuws

3FM presents: Franz Ferdinand

  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM presents: Franz Ferdinand
Ging jij ook crowdsurfend over het publiek tijdens Franz Ferdinand in Paradiso of keek je van een afstand toe? Tell us your story
De poptempel van Nederland blijft in de ogen van de meeste mensen toch Paradiso. Ook gasten van buiten de Nederlandse landsgrenzen kijken met veel plezier terug op hun bezoekjes aan de plek midden in de stad. Zo ook Franz Ferdinand.

Bomvolle Paradiso

Samengepakt als haringen in een krap tonnetje stonden de 'lucky few' vooraan het podium te wachten op de komst van het viertal uit het noorden van Groot Brittanie. Een explosieve lading handgeklap vulde de ruimte en daarna nam de band het heft in handen.

Adempauze is voor mietjes

In een strak en opzwepend tempo raasden hits en kneiters door de oude kerk en het publiek volgde stuiterend van extase.
Ondanks zijn krukken wist Nicholas McCarthy zich nog met verrassend gemak staande te houden.

Hij blesseerde zich tijdens de Amerikaanse tour en is sindsdien het onderwerp van spot van de band. Hinkend en zelfs springend liet hij merken dat stilstaan geen optie is voor hem.


Stagediven en crowdsurfen

Tussen de waaiende palmen van geheven handen door dook regelmatig een hoofd op dat zich liet verheffen boven de mensen. Kortom, crowdsurfen was maandagavond dé favoriete bezigheid. En als je dan toevallig op het podium werd gekwakt, dan kon je met een gerust hart headfirst terugduiken in de mensenmassa.


Franz Ferdinand in Paradiso

Na een roffelend samenspel van de vier bandleden, versterkt door een roadie, op één en hetzelfde drumstel, was het tijd voor publieksinbreng. Kortom, klim maar op het podium, pak een sambabal of klap lekker mee op de maat.

Die uitnodiging vond grif aftrek en binnen de korste keren klauterden de voorste rijen vol enthousiasme op het podium voor een sessie met Franz Ferdinand. Toen bleek dat er meer mensen op het podium stonden dan in een gemiddeld gospelkoor werden de aanwezigen met een vriendelijke 'fuck off' terug naar hun plaatsen gewezen.

Toegift van jewelste

Zoals je na zo'n concert kon verwachen, stiefelden ook Alex, Nick, Bob en Paul van het podium om na luide aanmoedigingen ( "This Fire Is Out Of Control!" uit ongeveer elfhonderd kelen) weer volledig opgeladen terug te komen voor de toegift.

Check hier het filmpje van Nick op krukken door Amerika

Was jij erbij?

Stond jij hossend en stuiterend vooraan of zat je rustig tweede ring met een goedkeurend knikken toe te kijken, laat dan hieronder weten wat je ervan vond.

>> Je hoort Franz Ferdinand zaterdag 23 mei in That's Live
>> Naar de site van That's Live
Ster advertentie
Ster advertentie