3FM nieuws

Heeft Ed Sheeran écht een hit gestolen?

  1. Nieuwschevron right
  2. Heeft Ed Sheeran écht een hit gestolen?

De Britse singer-songwriter is aangeklaagd voor plagiaat. Hij zou zijn nummer 'Photograph' één op één gekopieerd hebben!

(Foto: Ben Houdijk)

Ed Sheeran geniet momenteel van een sabbatical. Na twee jaar touren rondom album X was hij de spotlights helemaal zat. Hoewel hij natuurlijk nooit helemaal van het toneel verdwijnt. Begin juni dook hij op toen hij in Japan een slak at voor het goede doel en nu is hij alweer in het nieuws. Voor iets minder leuks ditmaal: Ed is namelijk aangeklaagd voor plagiaat. Volgens de songwriters van Matt Cardle is de track 'Photograph' een kopie van Matts 'Amazing'.

Daar gaan je centen

Matt Cardle won in 2010 de Britse X-Factor en bracht 'Amazing' uit als eerste single. Blijkbaar vond Sheeran de track (bewust of onbewust) érg leuk... 'Photograph' komt in het refrein namelijk met maar liefst 39 noten overeen met 'Amazing'.

Als je iemand aanklaagt moet je 't goed doen, vindt Matt. Ed Sheeran krijgt dan ook een claim van twintig miljoen dollar aan z'n broek! Het team van Matt schakelt goede hulp in: dezelfde advocaten die Marvin Gayes familie hielpen met de rechtszaak tegen 'Blurred Lines'.

Wat vind jij?

De gelijkenissen zijn terug te horen. Check het refrein van 'Amazing' vanaf 0:40 minuten en bij 'Photograph' vanaf 1:10 minuten. Laat in de poll weten wat jij ervan denkt!

'Amazing'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Photograph'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie