3FM nieuws

Under Bridges That You Built For Me is 3FM Album van de Week

  1. Nieuwschevron right
  2. Under Bridges That You Built For Me is 3FM Album van de Week

Daar is 'ie dan: het debuutalbum van de deels Britse, deels Nederlandse band Causes!

>> Win het 3FM Album van de Week!

Het eerste nummer van het album werd een tijdje geleden uitgebracht, in februari 2015. Op het volledige album moesten we even wachten, want Under Bridges That You Built For Me kwam pas op 5 februari van dit jaar uit. En wat is 'ie goed! Daarom is Under Bridges That You Built For Me het 3FM Album van de Week.

"Elk nummer is een soort puzzel"

Tijdens Eurosonic Noorderslag sprak Michiel Rupert Blackman, de frontman van Causes. "Ik denk dat het onmogelijk is om een liedje te schrijven zonder er een stukje van jezelf in te leggen", vertelde hij. "Het is niet zo dat een nummer van A tot Z over dezelfde persoon of gebeurtenis gaan, hoor. Maar de ene zin kan over die persoon gaan en de volgende over die persoon, en zo komt het nummer dan tot stand. Eigenlijk is elk nummer een soort puzzel."

Metaforen

De nummers op het album gaan dieper dan je in eerste instantie misschien zou denken. 'Teach Me How To Dance With You' gaat bijvoorbeeld niet om gewoon een dansje wagen op zaterdagavond, maar het is een metafoor voor de liefde. "Eigenlijk vraag ik of ze me wil leren hoe ik van haar moet houden, en wat ik moet doen zodat zij ook van mij houdt", vertelde Rupert toen.

Nu jij: waar gaat de tekst van To The River over?

Take me to the river when the lights go down. Lay me in the water 'til I hear no sound. There's a lot of innocence in us right now. Take me to the river when the lights go down. - Causes

En, weet je het? Zo niet, dan legt Rupert het voor je uit:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Samenwerkingen

Voor dit album werkte Causes samen met de Britse producent Ian Grimble. Die naam ken je waarschijnlijk niet, maar z'n werk wel: hij is onder andere verantwoordelijk voor de muziek van Mumford & Sons.

Nieuwsgierig? Luister het hele album hierrrrr:

Ster advertentie
Ster advertentie