3FM nieuws

Dit zijn The Great Communicators

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit zijn The Great Communicators

Een Nederlandse band die je echt wel wilt leren kennen.

Wie zijn The Great Communicators?

Beelden zeggen meer dan woorden. Dit zijn The Great Communicators:

(foto door:Sanja Marija Maruši?)

De band bestaat uit zes leden. Daar komen ze: Arend Dijkstra (vocals, gitaar), Gaia Slotboorn (vocals, toetsenist), Tim Hoekstra (gitaar), Alexander van den Kleyenberg (vocals, gitaar), Timothy Dunn (vocals, basgitaar) en Marco Burggraf (drum).

Hoe klinken ze?

The Great Communicators klinken nonchalant en zwoel. Als je hun liedjes luistert en je ogen sluit, zie je jezelf rondrijden langs de kust van de Atlantische Oceaan. Met het zonnetje op je bol. Een lotgenoot naast je. En misschien wel een surfplank op je dak.

Hoe gaat het er live aan toe?

Het is altijd een verademing als een band live net zo geweldig klinkt als in de studio. Bij The Great Communicators is dat absoluut het geval. En dan zijn ze ook nog eens leuk om naar te kijken. Critici zijn positief over hun live-performances. Tijdens de Popronde (in 2014) stalen in iedere stad die ze aandeden de show. Begin dit jaar werden ze door ons op de 3FM Live List geplaatst (live-acts die je volgens ons dit jaar móet checken). Dat live-gedeelte zit dus wel snor bij TGC.

Ze klinken bekend, waar kan ik ze van kennen?

Misschien ken je het liedje 'Zoetrope'. Een zorgverzekeraar gebruikte de song in hun reclame.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Waar komen ze vandaan?

Uit Amsterdam en Den Haag.

Waar kan ik ze zien?

The Great Communicators staan in elk geval op Damaris Festival (31 juli, Amsterdam), op Misty Fields (3 september, Heusden) en Zwemfest (29 september, Groningen).

En vergeet niet hun nieuwste single 'Motion' te checken.

Ster advertentie
Ster advertentie