3FM nieuws

Op deze muziek gaat je huisdier mega lekker

  1. Nieuwschevron right
  2. Op deze muziek gaat je huisdier mega lekker

Je huisdier lijkt misschien wat ongeïnteresseerd, maar ze krijgen meer mee dan je denkt. Dieren genieten volgens onderzoek blijkbaar enorm van muziek. Hoe kan jij je hond, kat, paard of gerbil muzikaal verwennen op dierendag?

Tunes voor je kat

In 2008 begint David Teie met een Kickstarter-project 'Music For Cats'. Een album vol muziek voor katten, waarbij het wetenschappelijk bewezen is dat ze een fijner leven hebben als ze er naar luisteren. Na het schrijven van de eerste twee nummers, wordt hij al gerecenseerd door The Washington Post: "The songs would have been major hits on the cat-music Billboard charts, if there were such a thing."

De nummers krijgen positieve reacties van 77% van de katten die ernaar hebben geluisterd. Dat terwijl bijna alle katten geen interesse tonen in mensenmuziek. David had voor zijn project $20.000 nodig. Uiteindelijk heeft hij $241.651 kunnen gebruiken. Dit is geen kattengejammer geworden dus!

De nummers staan gewoon op Spotify:

Muziek voor je hond

Cesar Milan, die je misschien wel kent van The Dog Whisperer, is ooit langsgegaan bij een componist van hondenmuziek. Die componist gebruikt muziektherapie voor zieke of moeilijk handelbare honden en dat blijkt te werken.

De filosofie achter de muziek is als volgt: “Het is belangrijk om de honden weer aan moeder natuur te verbinden. Je helpt de honden om weer te connecten met dingen die ze misschien missen of mistten, zoals het geluid van water, wind of vogels.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Voor al je andere huisdieren

Omdat er zoveel wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan naar muziek voor dieren, is er al vrij veel verschenen. Er zijn hele muziekstukken gecomponeerd voor je harige vriendjes. Daarom kun je vandaag je huisdier eens extra verwennen door deze muziek voor ze op te zetten:

Ster advertentie
Ster advertentie