3FM nieuws

Serious Request 2006: update

  1. Nieuwschevron right
  2. Serious Request 2006: update
3FM gaat tijdens de 3e editie van Serious Request in het Glazen Huis geld inzamelen voor de slachtoffers van landmijnen. Update: RTL Boulevard besteedde aandacht aan het item.3FM Serious Request
3FM Serious Request, de jaarlijkse actie van 3FM en het Rode Kruis, zet zich dit jaar in voor de slachtoffers van landmijnen. Opnieuw zal het Glazen Huis op de Neude in Utrecht dienst doen als studio van drie DJ's, die van 19 december tot kerstavond donaties werven en non-stop radio maken. Gedurende deze zes dagen eten zij helemaal niets.

Studio Brussel
De Belgische radiozender Studio Brussel adopteert het format van Serious Request. In Leuven gaan drie DJ's van StuBru in een glazen huis 24 uur per dag live radio verzorgen voor het goede doel. Net als bij 3FM beginnen ze op 19 december en zetten ze zich in voor slachtoffers van landmijnen.

Florent Luyckx, zendercoördinator van 3FM, vindt dit een goede zaak: ''Belangrijk is dat we door de samenwerking met Studio Brussel een veel groter draagvlak krijgen voor het probleem waarvoor wij aandacht vragen.''

Doel
Het doel is om, in samenwerking met Rode Kruis, hulp te bieden aan de slachtoffers van de miljoenen landmijnen. Elke dag worden er hierdoor talloze levens verwoest. De mensen die een landmijn overleven, zijn vaak voor het leven verminkt en als gevolg verstoten van werk en inkomen.

Hulmiddelen
De afgelopen 25 jaar heeft het Rode Kruis al 300.000 slachtoffers van landmijnen geholpen. Dit gebeurt door middel van eerste hulp, operaties, protheses, rolstoelen, krukken en fysiotherapie. Ook geeft de organisatie voorlichting aan inwoners van gebieden waar nog veel landmijnen liggen en informeert het de binnenlandse autoriteiten.

De cijfers
- naar schatting telt de wereld nog tientallen miljoenen mijnen
- jaarlijks zijn er tussen de 15.000 en 20.000 mensen het slachtoffer van landmijnen
- de meeste slachtoffers zijn burgers die geen strijder zijn in een conflict, vooral kinderen
- kinderen hebben iedere zes maanden een nieuwe prothese nodig
- volwassenen hebben gemiddeld iedere 1 tot 3 jaar een nieuwe prothese nodig.

Rode Kruis
Het Rode Kruis is een neutrale en onafhankelijke organisatie. Of het nu slachtoffers zijn van een conflict of aardbeving in een ver land of mensen die het moeilijk hebben in Nederland: het Rode Kruis helpt. 3FM werkt daar natuurlijk graag aan mee.

>> Waar ging het geld naartoe van de actie Serious Request - Red een kind in Congo?
>> Bekijk hier de reportage van RTL Boulevard over Serious Request 2006

Ster advertentie
Ster advertentie