3FM nieuws

3voor12: de grootste ontdekkingen van showcasefestival SXSW 2016

  1. Nieuwschevron right
  2. 3voor12: de grootste ontdekkingen van showcasefestival SXSW 2016

3voor12 zag de afgelopen week hoe een paar honderd acts zich op showcasefestival SXSW presenteerden voor de wereldwijde muziekindustrie. Wat zijn de nieuwe namen die ’t het beste deden en zich verzekeren van een volle zomer-agenda? Welke grootheden stegen er boven zichzelf uit? Wie moet je dit jaar zeker gaan kijken? De top 50 van SXSW 2016, met als onbetwiste koning de rapper Anderson .Paak, die onontkoombaar was en topshow na topshow gaf.

(Foto door: Timo Pisart)

South By Southwest 2016

Austin, Texas, de stad waar de mannen van de jongens gescheiden worden (en natuurlijk de vrouwen van de meisjes). Tijdens SXSW treden elkaar jaar letterlijk meer dan duizend acts op, het merendeel volstrekt onbekend, in de hoop door te breken. 3voor12 ging een week lang voor je op zoek naar de acts waar het om te doen is in de Amerikaanse industrie.

Dit zijn de vijf toppers volgens de 3voor12 redactie:

1. Anderson .Paak
Rapper en zanger Anderson .Paak ken je misschien al van de single Am I Wrong, die regelmatig op 3FM langs komen. De protégé van Dr. Dre geeft een kleine twintig shows in een week, en elke keer geeft hij alles. De doorbraak van het festival, die je overal wil en gaat terugzien.

2. Charli XCX & Sophie
Zij is geen poptrutje, maar een mainstream artiest die risico durft te nemen. Hij schept er een genoegen in om catchy tunes te maken en ze vervolgens de nek om te draaien. Samen sluiten ze een anti-popverbond waarmee ze flirten met en schoppen tegen alle regels.

3. Kehlani
Iedereen valt voor de betoverende glimlach van de jonge R&B-ster in wording Kehlani. Met een Grammy-genomineerde mixtape onder de arm geeft ze een uurlange show die al goed begon en alleen maar beter werd.

4. Whitney
Twee ex-leden van The Smiths Westerns maken nu wonderlijk mooie en folky indie-soul met veel ruimte voor blazers. Pas één tune hebben ze uit, maar in Austin laten ze zien er nog veel meer moois in het verschiet te hebben.

5. Methyl Ethel
Met stadsgenoten Tame Impala deelt Methyl Ethyl een liefde voor festivalstampers geboren uit de psychpop, maar dan met een likje chillwave en een androgyne stem.

>> Bekijk de hele top 50 van SXSW

Ster advertentie
Ster advertentie