3FM nieuws

James Blunt stopt met muziek maken

  1. Nieuwschevron right
  2. James Blunt stopt met muziek maken

De Britse zanger James Blunt zegt dat hij wil stoppen met muziek schrijven.

James Blunt wil geen nummers meer schrijven en daarom is het volgens hem tijd om de muziekindustrie de rug toe te keren.

James Blunt hangt gitaar aan de wilgen

De 38-jarige zanger stapte in 2002 uit het leger om zich op zijn muzikale carrière te richten. Drie jaar later brak hij door met het nummer 'You're Beautiful'. Zijn debuutalbum Back To Bedlam verkocht 6 miljoen keer. Zijn tweede album All The Lost Souls verscheen in september 2007. Met de eerste single '1973' had James Blunt gelijk een hit te pakken. In 2010 kwam zijn laatste album Some Kind Of Trouble uit en hiermee vindt James het wel welletjes. Het is volgens hem tijd om te gaan genieten van zijn harde werk en zijn gitaar aan de wilgen te hangen.

James Blunt wil tijd voor zichzelf

Blunt vertelde aan The Daily Mail dat hij de muziekindustrie de rug toe wil keren en meer tijd voor zichzelf wil. "I just want to take some time out for myself. I haven’t got any plans to do more songwriting. I have been chilling out since I finished my world tour and I’ve spent a lot of time in Ibiza, where I have a villa."

Ster advertentie
Ster advertentie