3FM nieuws

Lowlandsbaas Eric: "Ik ben boos op de ongevaccineerden in het ziekenhuis"

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Lowlandsbaas Eric: "Ik ben boos op de ongevaccineerden in het ziekenhuis"

Er is een streep door de festivalzomer van 2021 waardoor onder andere Lowlands officieel is gecanceld. Eén van de voornaamste redenen is dat het onmogelijk wordt om iedere 24 uur het complete festivalpubliek te laten testen. 3FM-dj's Mark en Rámon spreken Lowlandsbaas Eric van Eerdenburg een paar uur nadat het nieuws bekend is.

"Diep teleurgesteld"

"Ik ben diep teleurgesteld," deelt Van Eerdenburg in de middagshow van 3FM. "En met mij ontzettend veel mensen die een kaartje hadden. Die na anderhalf jaar er klaar mee waren."

Waar ging het mis volgens de festivalbaas? "Vanaf 26 juni. Daarvoor leek het allemaal heel goed te gaan en stevenden we recht op een goeie nazomer af. Maar alles ging te snel open, Testen Voor Toegang werkte niet, we gingen dansen met janssen en er stonden fraudeurs aan de deur. Het was een clusterfuck."

Testen niet haalbaar

Het testen maakten het onhaalbaar meerdaagse festivals. Eric: "Om de 24 uur testen als je gevaccineerd bent is op een festival onuitvoerbaar. Het zou dan een Noord-Koreaans werkkamp worden. Dat past niet bij die evenementen."

Samen met andere evenementen en het kabinet is er veel gepraat en gekeken naar hoe het wel door kon gaan. "De conclusie van iedereen was dat het niet te doen was. En dat de overheid het wel moest cancelen. Als wij als organisatie denken dat we het niet kunnen uitvoeren, moeten we dat eerlijk zeggen. En als de overheid dan moet cancelen. Nou dan moet dat maar."

Boos op mensen die zich niet vaccineren

Waar zit de woede dan nu bij een festivalbaas? "Ik ben boos op de veertigers, vijftigers en zestigers die zich niet laten vaccineren en nu ongevaccineerd in het ziekenhuis liggen. Daardoor ligt nu alles de hele tijd stil. De jongen mensen zijn anderhalf jaar lang aan banden gelegd. Het is nu hun tijd. En het kan! Er zijn vaccins en er zijn te veel mensen die dat niet doen."

Was er nog een mogelijkheid om Lowlands op één dag door te laten gaan? Helaas niet. "Dat is met alle dingen die opgebouwd moeten worden en alles wat is afgesproken onmogelijk. Lowlands is zo groot en zo gebouwd op een bepaald model dat dat niet even af te schalen is."

Kijk het complete interview hieronder terug.

Ster advertentie
Ster advertentie