3FM nieuws

Coldplay-concert wordt wereldwijd live uitgezonden

  1. Nieuwschevron right
  2. Coldplay-concert wordt wereldwijd live uitgezonden

De hele headlineshow van Coldplay op het Glastonbury festival is wereldwijd live te volgen via televisie en radio.

Coldplay is een van de headliners van het Britse Glastonbury festival. Ze staan zaterdag 25 juni om 23:15 uur (Nederlandse tijd) op de Pyarmid Stage, maar je hoeft niet op het festivalterrein te zijn om de show te kunnen zien of horen.

Coldplay live op tv

Het concert is in meerdere landen live op televisie te zien. In de UK zendt BBC2 het helemaal uit. En dat is mooi, want die zender is hier ook te ontvangen. In Duitsland en Brazilie is het ook live op tv te volgen. Zelfs in Amerika is het te zien en dat is uniek. Het is nog nooit voorgekomen dat een heel Glastonbury-concert live op de Amerikaanse televisie wordt uitgezonden.

Ook op de radio

Om er voor te zorgen dat echt niemand de show hoeft te missen, wordt een groot deel ook live op de radio uitgezonden. Dat gebeurt op BBC Radio 2 en BBC 6 Music, die behalve lokaal op de kabel, ook op internet overal te ontvangen zijn.

De band is erg blij met deze actie schrijven ze op hun site: “We're very pleased that you'll all be able to be a part of what we hope will be a special evening.” Het helpt in elk gaval als het niet regent en via twitter hopen ze de weergoden te beïnvloeden: Rain rain go away, don't come back 'til after Saturday.

Ster advertentie
Ster advertentie