3FM nieuws

PSY deed een maand over paardendansje

  1. Nieuwschevron right
  2. PSY deed een maand over paardendansje

Het lijkt makkelijk, maar niets is minder waar. PSY heeft een maand lang geoefend voor zijn 'Gangnam Style'-dans.

PSY heeft dertig dagen lang gezocht naar het perfecte dansje voor zijn hit 'Gangnam Style'. De Koreaanse popster heeft van alles geprobeerd: een olifantendansje, een apendansje, een kangoeroedansje, een slangendans en ga zo maar door.

PSY was wanhopig op zoek

Na een maand besloot de Koreaanse rapper te kiezen voor het paardendansje. PSY wilde zo graag beroemd worden dat hij een Koreaans televisieproductiebedrijf is binnen gewandeld en zijn dansje in de wandelgangen heeft laten zien. "Het werkte," vertelde PSY, "vervolgens mocht ik de TV-show afsluiten."

PSY op bezoek bij Oxford University

Psy bezocht woensdag 7 november (2012) de Oxford University in Engeland. De rapper stapte het podium op om de studenten te vertellen over zijn carrière en wereldwijde succes met 'Gangnam Style'. Moeder Teresa en Michael Jackson gingen hem voor.

Manager Justin Bieber belde PSY

PSY kreeg een platencontract toen Scooter Braun, de man die ook de manager is van Justin Bieber, het nummer 'Gangnam Style' onder ogen kreeg. Braun belde PSY onmiddelijk. "Ik kon het haast niet geloven dat Scooter Braun mij belde," vertelde PSY aan een bomvolle zaal studenten. De Koreaan kan goed Engels, maar hij wilde de songtekst van zijn 'Gangnam Style' graag in het Koreaans houden. "Ik communiceer beter in het Koreaans. Als ik Engels spreek klink ik zo serieus. Ik wilde het publiek de 'echte' PSY laten zien," aldus de rapper.

PSY voelt druk na 'Gangnam Style'

PSY heeft al aangegeven dat zijn tweede single een mix wordt van Koreaans en Engels. "Ik wil graag dat mensen mijn teksten begrijpen," zei PSY. De rapper denkt wel dat het moeilijk gaat worden om zijn wereldhit te evenaren.

Ster advertentie
Ster advertentie