3FM nieuws

Dj-duo Showtek beschuldigd van plagiaat door de Efteling

foto: Ben Houdijkfoto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Dj-duo Showtek beschuldigd van plagiaat door de Efteling

Het meest recente nummer 'Shine' van dj-duo Showtek leek volgens de Efteling verdacht veel op een melodielijn van Villa Volta. Het Brabantse attractiepark laat weten contact te hebben gezocht met het dj-duo.

Villa Volta

"We zijn wat verrast dat er geen contact met ons is gezocht", vertelt de woordvoerder van het pretpark. "Maar we weten ook niet of het duo zich bewust was van de gelijkenis." Het Nederlandse dj-duo laat weten zich van geen kwaad bewust te zijn, ze hadden zelf niet eens door dat het er zo erg op leek. Het duo liet weten al 20 jaar niet in de Efteling te zijn geweest.

Reactie vanuit Showtek

Het management van het duo reageerde op de beschuldigingen: "Dinsdagochtend is er contact geweest met het attractiepark in Kaatsheuvel. We hebben duidelijk gemaakt dat er geen opzet in het spel was". De componist van het stuk, Ruud Bos, van Villa Volta is een tijdje geleden overleden. Voor de Efteling was dit dus nog een extra obstakel.

De Efteling vertelde later dat de zaak goed was afgehandeld: "Ruud Bos krijgt zijn credit bij de componisten. En ook financieel zullen we de zaak goed afhandelen", brengt het management van Showtek naar buiten.

Check de nummers hieronder, en oordeel zelf:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie