3FM nieuws

Jay Z is teleurgesteld in het Amerika van nu

  1. Nieuwschevron right
  2. Jay Z is teleurgesteld in het Amerika van nu

"Blessings to all the families that have lost loved ones to police brutality."

Still uit 'Otis'

Jay Z uit zich muzikaal

In de Verenigde Staten zijn veel zwarte Amerikanen boos op witte politieagenten. In korte tijd kwamen meerdere Afro-Amerikanen om door politiegeweld. Jay Z bracht vrijdag 8 juli een track uit, 'Spiritual'. Bij het nummer hoort een brief, waarin hij vertelt dat hij jaren geleden al begon aan dit nummer.

"Punch [een Amerikaanse rapper, red.] vond dat ik dit nummer al uit moest brengen toen Mike Brown in 2014 werd doodgeshoten door een witte politieagent. Ik zei hem dat dit onderwerp helaas altijd actueel blijft, en ik kreeg gelijk... Ik ben verdrietig en teleurgesteld over de Amerika van nu." - Jay Z

Songs For Survival

Op Tidal vind je naast 'Spiritual' een hele playlist, Songs For Survival. In de lijst staan nummers van onder andere Kendrick Lamar, Kanye West, Beyoncé en Outkast. Alle tracks gaan over sociale ongelijkheid. De artwork van de playlist is een foto van Malcolm X en Martin Luther King Jr., twee mannen die voor gelijke rechten voor zwarte Amerikanen streden.

Martin Luther King Jr. en Malcolm X

Black Lives Matter

De afgelopen tijd liepen de gemoederen over ras en politiegeweld in de Verenigde Staten hoog op. Twee zwarte Amerikanen kwamen om het leven door politiekogels en vrijdag was het andersom: toen schoot een zwarte Amerikaan vijf agenten dood en verwondde er zeven.

Ster advertentie
Ster advertentie