3FM nieuws

Thomas Azier: van Berlijn naar Parijs

  1. Nieuwschevron right
  2. Thomas Azier: van Berlijn naar Parijs

Thomas Azier liet het comfortabele Berlijn achter zich en vertrok naar Parijs. En dat hoor je. Het nummer 'Talk To Me' is romantisch, dromerig en gevoelig. Wat weten we al over zijn nieuwe muziek?

De in Leiderdorp geboren Thomas woonde negen jaar in Berlijn, waar hij in 2014 zijn debuutplaat Hylas uitbracht. Aan Noisey vertelt hij dat Parijs zijn uitvalbasis werd. Hij kon goed opschieten met Franse producers en leerde er veel mensen kennen. Hij besloot te verkassen naar Frankrijk, wat best even wennen was. Thomas aan Noisey:

"Berlijn is redelijk 'numb', je kunt je ogen gemakkelijk sluiten en een comfortabel leiden. Het is goedkoop en het voelt soms als een stad waar mensen even vakantie nemen, of met pensioen gaan of zo. Parijs is bijna het tegenovergestelde: het is oncomfortabel, overbevolkt en heel erg duur."

Het contract tussen Berlijn en Parijs zet hem op scherp. Het dwingt hem op een bepaalde manier over dingen na te denken. En die ontwikkeling hoor je terug op zijn nieuwe album, waar hij de tijd voor neemt maar dat misschien nog wel dit jaar uitkomt.

Parijzenaar Azier

Vrijdag 4 november bracht Thomas 'Talk To Me' uit. Een romantisch en moody song waarvan je meteen denkt: ah oui Paris, j'ai compris! De 29-jarige muzikant en producer heeft een zwak voor de drama die Franse muziek zo herkenbaar maakt. In studio Ferber, een jaren '70-gebouw in het 20e arrondissement,

'Talk To Me' is gecomponeerd op de laptop en piano.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Check de stijlvolle videoclip hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eigen label

Thomas Azier maakt niet alleen eigen muziek. Hij is zeer nieuwsgierig naar andermans werk. Hij speurt graag het internet af naar muzikanten en producers en benadert ze vervolgens. Zo bracht hij onder zijn label Hylas Records onder andere muziek uit van Mdou Moctar, Marquis en LYAM.

Ster advertentie
Ster advertentie