3FM nieuws

Doodsoorzaak Keith Flint (49) van The Prodigy bekend

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Doodsoorzaak Keith Flint (49) van The Prodigy bekend

Flint werd maandagochtend 4 maart rond de klok van 08:00 uur in zijn woning aangetroffen. Uit onderzoek blijkt nu dat hij zichzelf heeft opgehangen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tribute in 3voor12 Radio

De hele dag door hoor je op 3FM tracks van The Prodigy, verhalen van luisteraars en opnames uit de live-archieven. Op maandagavond staat het eerste uur van 3voor12 Radio in het teken van Keith Flint met muziek van The Prodigy en mensen die hem gesproken hebben.

Eerst danser, daarna vocalist

De 49-jarige Flint kwam als danser bij de groep en nam later het vocale gedeelte op zich. 3voor12: Flint was al sinds het begin de absolute blikvanger van The Prodigy. The Prodigy is eigenlijk een trio, met producer Liam Howlett als het muzikale brein en Maxim als mede-frontman, maar met zijn duivelse uiterlijk gold Flint als het echte gezicht van de groep. Begin jaren negentig brak de groep door vanuit de underground rave scene, om in de loop van de jaren negentig uit te groeien tot een echte headliner-acts. Vooral Flint's vocal op 'Firestarter' werd iconisch.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dit jaar staat The Prodigy geboekt als headliner op Lowlands. Wat de gebeurtenis van vandaag inhoudt voor deze show is nog niet bekend.

Don Diablo over The Prodigy

Video niet beschikbaar

Hulplijn

In Nederland bestaat een zelfmoordpreventielijn, waar je altijd naartoe kunt bellen voor hulp. Check voor meer informatie de website van 113.

Ster advertentie
Ster advertentie