3FM nieuws

5 memorabele 3FM-momenten van nieuwslezer Rachid Finge

  1. Nieuwschevron right
  2. 5 memorabele 3FM-momenten van nieuwslezer Rachid Finge

Hij is na vandaag misschien geen nieuwslezer meer, maar een radionerd? 'Dat blijf ik altijd!'

He's leaving us! Na elf jaar nieuwslezen op 3FM (waarvan het laatste jaar tijdens de ochtendshow bij Giel) gaat Rachid weg bij NOS op 3. Tussen de bossen bloemen, kilo's taart en glazen champagne door, vroegen we Rachid naar de vijf meest memorabele momenten uit elf jaar 3FM. Komen ze:

1. Zijn eerste uitzending

"Ik hoorde de avond van tevoren pas dat ik mijn debuut ging maken. M'n collega Peter was zijn stem kwijt, dus het was volkomen toeval. Geen echte eerste dag ofzo, maar heel random. Het voelde echt als een achtbaankarretje dat langzaam naar boven gaat. Je ziet de klok aftellen en ineens moét je! Het ging snel... ik was 30 seconden sneller klaar dan de planning, haha. Matig verstaanbaar ook, je kon heel goed horen dat ik uit Leiden kwam."

2. Bløf

"Toen Bløf een keer kwam optreden op De Speelplaats hadden ze een achtergrondkoortje nodig voor 'Open Je Ogen', waar ik toen in mocht staan. Dat was op een afstandje van de microfoon gelukkig, want ik kan niet zo goed zingen. Niet echt Singstar-waardig. Pascal heeft vanochtend ook een berichtje achtergelaten, dat vind ik wel bijzonder. Ik had vroeger ook gewoon posters van Bløf op m'n kamer hangen! Dat ik hier dan die mensen heb kunnen ontmoeten is zo gaaf. Nog steeds ben ik wel starstruck, dat went niet."

3. Foutje, bedankt

"Ik heb het wel eens gehad over 'de Noordzee bij Limburg'. Dat was echt een verspreking, maar klonk zó dom! Het ging over de watertemperatuur en vergat een paar woorden uit te spreken. Ik heb het ook een keer gehad over koningin Beatrix die bij de Dodenherdenking een krant legde. Oeps. Ik kan me ook herinneren dat ik een keer een bericht had over Israël en de Palestina, dat was wel pittig. Toen ik dat las zag ik vanuit m'n ooghoek Sander Lantinga zijn shirt omhoog doen en aan zijn tepel likken, om mij te pesten. En dan dus proberen om niet in de lach te schieten! Als DJ is het prima als je daarop reageert, maar als nieuwslezer kan dat niet!"

4. De festivals

"Tja, alle momenten op de festivals... Vooral de laatste keer dat ik op Pinkpop was, met die enorme storm. Toen deden we het nieuws en heel veel mensen op het festival zélf luisterden ook naar ons, om te kijken wat ze moesten doen: blijven of weggaan. Ik vond dat heftig omdat we contact hadden met de NOS-weermensen, die heel nuchter zijn, maar ons toen wel echt waarschuwden. Als zíj zeggen dat het heftige shit is, moet je echt oppassen."

5. Heftig nieuws

"De aanslagen in Brussel waren op de dag voordat ik m'n vertrek aankondigde. Ik voelde aan alles dat ik op dat moment ook wist 'dit hoef ik niet meer'. Het is natuurlijk geen leuk nieuws. En dat soort dingen heb ik altijd vervelend gevonden. Net zoals de eerste Nederlandse militair die omkwam in Afghanistan, Timo Smeehuijzen. Ik had die naam als eerste in mijn bulletin en wist dat ik daarmee veel mensen verdrietig ging maken, omdat ze hem kenden.

Het nieuws is ook veel heftiger geworden de laatste jaren: meer aanslagen, meer doden, meer economische problemen. Ik vind het fijn om straks wat meer afstand te kunnen houden."

Rachid²

Vanochtend werd Rachid nog verrast door Giel! Hij kreeg namelijk... zanger Rachid! Rachids eigen jingle werd live voor hem (en een klein stukje dóór hem) gezongen in de studio.

Rachid, DANKJEWEL! OK DOEI!

Ster advertentie
Ster advertentie