3FM nieuws

Moordenaar John Lennon weer niet op vrije voeten

  1. Nieuwschevron right
  2. Moordenaar John Lennon weer niet op vrije voeten

De moordenaar van John Lennon, Mark David Chapman, komt niet vrij uit de gevangenis. Hij had voor de achtste keer een verzoek tot vrijlating ingediend, maar dat werd afgewezen. Zo meldt de NOS.

De beslissing werd genomen door een speciale commissie in New York. De leden concluderen dat Chapman na vrijlating "niet zal leven zonder weer wetten te overtreden". Ook stellen ze dat het slachtoffer, Lennon, "eerder op de dag aardig tegen hem was geweest" en dat hij desondanks toch besloot hem te vermoorden.

John Lennon doodgeschoten op 8 december 1980

Chapman schoot de ex-Beatle dood op 8 december 1980 in New York. Lennon werd door vier kogels geraakt en overleed in het ziekenhuis. Chapman werd een jaar later veroordeeld tot minimaal twintig jaar cel en maximaal levenslang. Sinds 2000 mag de nu 59-jarige Chapman elke twee jaar een verzoek tot vrijlating indienen.

De wereld was geschokt toen men hoorde dat de man die groot werd met de Beatles en later pareltjes als 'Imagine' maakte vermoord was. Imagine, wat voor moois hij nog meer had kunnen maken als hij niet door een gek vermoord was.

Imagine - John Lennon

Bron: Nos.nl

Ster advertentie
Ster advertentie