3FM nieuws

138.000 euro voor Eleanor Rigby

  1. Nieuwschevron right
  2. 138.000 euro voor Eleanor Rigby
Een document dat aanwijzingen bevat over de identiteit van Eleanor Rigby, uit het Beatles-nummer, is geveild voor 138.000 euro.
Het 97-jaar oude document bracht op een veiling in Londen 115.000 Engelse ponden op, donderdag. Dit komt overeen met een bedrag van 138.000 euro.

Keukenmeid
Het manuscript is een salarislijst van het Liverpool City Hospital en bevat de naam en handtekening van E. Rigby, een keukenmeid, die heeft getekend voor haar maandsalaris. Per jaar verdiende ze 14 pond (bijna 17 euro).

Aanwijzing
Het document biedt een erg duidelijke aanwijzing over de identiteit van Eleanor Rigby, de vrouw uit het gelijknamige nummer die eenzaam sterft, met niemand die om haar zal rouwen.

Liverpool
Het graf van een Eleanor Rigby is ook ontdekt in het kerkhof van van de St. Peter's kerk in Woolton, Liverpool, dichtbij de plek waar McCartney John Lennon ontmoette in 1957.

Sunbeam Musis Trust
De opbrengst van de veiling gaat naar de verkoper Annie Mawson en haar liefdadigheidsinstelling Sunbeams Music Trust, die muziek gebruikt om hulpbehoevende mensen te helpen.

Enveloppe met inhoud
Volgens Mawson is het document in 1990 naar haar gestuurd door Paul McCartney, toen ze hem aanschreef over haar werk. "Ik schreef (...) Paul en vroeg hem om een half miljoen pond. Negen maanden later, in juni 1990, kwam de bijzondere enveloppe met de post."


>> Meer over The Beatles
>> Meer over Paul McCartney
>> Meer over Sunbeams Music Thrust
Ster advertentie
Ster advertentie